Laddar ...
Monsterkodex

Monsterkodex

Gatlopp genom bergen

Gatlopp genom bergen

Western Grundbok I Regelboken

308,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789187987069
Förlag Åskfågeln
Publiceringsdatum 24 mars 2016
Media format Bok
Format Inbunden
Upplaga 4
Språk Svenska
Serie Western Rollspelet
Längd 296 sidor
Författare Anders Gillbring, Tove Gillbring, Michael Petersén, Gunilla Jonsson, Åsa Roos, Henrik Örneb...
Designed by Gillbring, Anders
Illustratör Thelin, Lukas, Gillbring, Anders, Larsson, Therese
Alternativa produkter
av Anders Gillbring , Tove Gillbring , Michael Petersén , Gunilla Jonsson , Åsa Roos , Henrik Örnebring , Johan Englund
Bok

Western är ett rollspel satt i Amerika 1876, 100 år efter att USA blev en självständig nation, elva år efter det amerikanska inbördeskriget, i det mytomspunna vilda västern. Motsättningarna från kriget kastar långa skuggor, i form av bitterhet och misstro. En annan rest från kriget är alla de vapenvana krigsveteraner som vant sig vid att använda våld för att få som de vill. Alla dessa döda har samtidigt gjort spiritismen till en av de största rörelserna, där många sörjande vänder sig till medier för att få kontakt med någon på den andra sidan. Det är brytningstid då allt förändras. Revolverdueller på dammiga bygator pågår sida vid sida med ranchkrig på de stora vidderna, gruvruscher i vildmarken och det myllrande folklivet i en miljonstad som New York.

Detta är Grundbok II till rollspelet Western. Den första regeln i Western är enkel allt rollpersonerna tar sig för får konsekvenser. Därför ägnas ett helt kapitel åt rykten och hur rollpersonerna blir bemötta när deras handlingar blir kända. Strid och vapen ges stor plats, med över hundra bilder på tidstypiska vapen. Skador och sjukdomar har sin givna plats, liksom hästar, riddjur och jakter. Dessutom får du chansen att hantera det övernaturliga. Du får verktyg för att fylla ut den spelvärld rollpersonerna möter där det finns färdiga mallar för allt från lagmän till laglösa, stadsbor och indianer. Du hittar exempel på olika kampanjupplägg, beroende på om ni vill spela skitig realism, längre kampanjer eller spaghettivästern och dessutom en äventyrsgenerator. Allt avslutas med introduktionsäventyret Den Sista Räden, som utspelar sig i Texas.

Regelboken till Western innehåller allt du behöver för att spelleda Western, men för att skapa egna rollpersoner till spelet behöver du även Westerns Grundbok I Rollpersonen. Dessa båda titlar säljs även tillsammans, i ett gemensamt, prisvärt paket.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Western Grundbok I Regelboken