Vredens gudinnor, E-bok

av Katie Lowe
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

Förtrollande YA-debut för alla som älskade Den hemliga historien

För att glömma en ödesdiger bilolycka börjar Violet på Elm Hollow Academy, ett prestigefullt privatgymnasium för flickor.
Skolan ligger i ett område med otäcka historiska kopplingar till 1700-talets häxprocesser. Violet blir snart den fjärde medlemmen i en avancerad studiecirkel ledd av den karismatiske konstläraren Annabel. Även om Annabel påstår att hennes lektioner inte har något med gamla riter och ritualer att göra varnar hon eleverna för ämnet, och talar om det som mer än bara mytologi. Och Violet och hennes vänner börjar tro att de själva besitter magiska krafter.
Men när en av gruppens tidigare medlemmar - som har en kuslig likhet med Violet - hittas död på campus efter att ha varit spårlöst försvunnen sedan nio månader tillbaka, börjar Violet undra om hon kan lita på sina vänner, sina lärare eller ens på sig själv.

KATIE LOWE är en engelsk författare bosatt i Worcester. Hennes texter har bland annat publicerats i The Guardian och The Independent. Vredens gudinnor är Katie Lowes debutroman.

»En utsökt mörk debut med drag av Donna Tartts Den hemliga historienWill Dean

»Curtis Sittenfelds I en klass för sig möter Den onda cirkeln. Häxor, mord och tonårstjejer. Det här är min drömbok.« Louise O’Neill, författare till Hon bad om det

»Atmosfäriskt & läskigt.« The Times

»En förtrollande debut om vänskapens mörka hjärta, om besatthet och hämnd.« Lucy Clarke, författare till Swimming at Night

»Häxkonster, mord och passion... illavarslande och spännande.« Sunday Mirror

SKU 9789178930340

Mer information:

Isbn 9789178930340
Förlag Modernista
Utgivningsdatum 20 nov. 2019
Typ E-bok
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Katie Lowe
Cover design Rasmus Pettersson
Översättning Ylva Stålmarck

Alternativa produkter