Laddar ...
The Other Inside

The Other Inside

Kraften som förgör

Kraften som förgör

Visdomens öar

266,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789178443963
Förlag Gidlunds förlag
Publiceringsdatum 28 jan. 2019
Media format Bok
Format Häftad
Upplaga 1
Språk Svenska
Serie Gidlunds fantastika
Längd 415 sidor
Författare Alexander Moszkowski
Översättare Carlquist, Erik
Alternativa produkter
av Alexander Moszkowski
Bok

En chiffrerad spådom i en gammal bok av Nostradamus visar sig kunna tolkas. Den leder till en expedition till en okänd havsregion, där resenärerna upptäcker ett märkligt örike. Var och en av öarna visar sig styras av någon politisk eller filosofisk princip, som dragits ut till sina yttersta konsekvenser. De skildras med en satirisk eller burlesk vinkling i Swifts eller Rabelais' anda. Teknologiska innovationer med inslag av science fiction växlar med irrationella politiska utbrott.

Visdomens öar är en dystopi, eller en serie av dystopier där några av människans dårskaper visas fram. Expeditionsmedlemmarna diskuterar filosofiska och moraliska frågor som besöken i de olika samhällssystemen väcker.

Boken utkom 1922, och dess historiska bakgrund är Tyskland under de upprörda åren efter första världs-kriget. Nederlaget och fredsvillkoren hade skapat eko­nomisk depression, politiskt kaos och gryende fascism.

Alexander Moszkowski (1851-1934) var kulturjourna­list och redaktör för en satirisk tidskrift.

Boken är nummer 3 i Gidlunds skriftserie Fantastika, som presenterar såväl klassiska som oförtjänt bortglömda texter inom den fantasieggande litteraturen.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Visdomens öar