Vikingatider : när världen öppnades

av Anna Lihammer, Ted Hesselbom
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
SKU 9789180501149

Beskrivning / Vikingatider : när världen öppnades

AUGUSTPRISNOMINERAD!

»En allmänbildande, välskriven och vacker bok.« Dagens Nyheter

Det finns många föreställningar om vikingatiden, bland annat om hornhjälmsprydda män som drar på plundringståg och härjar i österled och västerled. Men vikingatiden handlade om så mycket mer än strider. Den handlade om fyra sekler av global utveckling, nyfikenhet, mänskliga möten och resor till världens ände.

Vikingatider bygger på den senaste forskningen och målar upp en större och bredare bild av perioden. Ofantliga mängder arkeologiska fynd som gjorts i Skandinavien har sitt ursprung i andra delar av världen. På motsvarande sätt har skandinaviska resenärer lämnat spår på andra platser de har besökt. Tillsammans tecknar föremålen en bild av en svunnen, annorlunda och fantasieggande värld där människor träffades över långa avstånd, bedrev handel, utbytte erfarenheter och formade nya idéer. Med rörelserna följde tankar som skulle förändra världen för alltid.

Anna Lihammer är doktor i historisk arkeologi och har skrivit flera böcker om vikingatiden. Ted Hesselbom är konstnär och chef vid Sigtuna museum. Tillsammans har de tidigare utkommit med Vikingen: En historia om 1800-talets manlighet (2021).

Mer information:

Isbn 9789180501149
Förlag Historiska Media
Utgivningsdatum 11 sep. 2023
Typ Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 336
Författare Anna Lihammer, Ted Hesselbom