Laddar ...

Vikingatidens vagga : i vendeltidens värld

av Kristina Ekero Eriksson
Bok
Läs mer
Reducerat pris 243,00 kr Ordinarie pris 256,00 kr
I Lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Mer information:
Isbn9789127167414
FörlagNatur & Kultur Allmänlitteratur
Publiceringsdatum7 sep. 2021
TypBok
FormatInbunden
SpråkSvenska
Längd301 sidor
Författare Kristina Ekero Eriksson
Skriv din egen recension
Du recenserar:Vikingatidens vagga : i vendeltidens värld

Året var 793. Plötsligt dök plundrande nordbor upp vid det engelska klostret Lindisfarne, och därmed inleddes vikingatiden. Förvåningen och fasan var stor eftersom angriparna var så bekanta. Germanfolken kring Nordsjön och Östersjön hade nämligen delat samma kultur i århundraden - men så förvandlades köpmännen från norr till rasande kämpar. Hur kunde det gå till?

Redan före vikingatiden hade nordborna byggt upp en framgångsrik handelsorganisation. Eliten levde ett liv i lyx. Man omgav sig av praktfulla vapen, elfenben från Afrika, röda granater från Sri Lanka och glasbägare från frankerriket. Från norr kom pälsverk som på floder och kamelryggar nådde ned till Kalifatet. Världen öppnades alltmer, skeppen fick segel och stora handelsplatser grundades i Skandinavien.

Utan kunskap om den här tiden - vendeltiden - är anfallet på Lindisfarne och det som hände sedan svårt att förstå. Här presenteras äntligen en av de mest mytomspunna och betydelsefulla epokerna i vår historia. Med de senaste forskningsupptäckterna framträder åren 550-800 som både förfärande och fascinerande.

Vill du veta vilka platser i Nordeuropa som omnämns i boken, se denna karta!
www.nok.se/globalassets/al/vikingatidens-vagga_karta.pdf

© 2021 Karlsson E-handel AB - Orgnr: 559029-1430