Vikingatidens Lund och Birka, E-bok

av Knut Stjerna
E-bok
Skickas direkt via e-post

I den här e-boken får du läsa mer om de båda städerna Lund och Birka under vikingatiden.

Du får en mycket genomarbetad genomgång av alla de samtida litterära källorna till vår kunskap om de båda städerna.  Texten innehåller också mängder av information om de arkeologiska fynd som gjorts, bland annat keramik, smycken och redskap – och deras kopplingar till andra länder och kulturer.

Författare till den här texten är arkeologen Knut Stjerna som under några år kring förra sekelskiftet var en av våra flitigaste debattörer.  

När den här boken publicerades år 1909 hade dock Stjerna redan avlidit, bara 35 år gammal.

Det var troligen författarens död som gjorde att den här texten aldrig blev omdebatterad, ingen ville ge sig in i polemik efter det tragiska dödsfallet.

Vi har valt att återutge den här boken eftersom Knut Stjerna för fram nya idéer som är spännande än i dag, bland annat att Birka kan ha grundats som en koloni för frisiska handelsmän.

Eftersom den här texten skrevs för mer än 100 år sedan så innehåller den namn på personer som inte längre är så bekanta för de flesta. Därför har vi kompletterat originaltexten med ett kapitel med mer information om viktiga personer samt gammaldags mått och ord.

SKU 9789187363436

Mer information:

Isbn 9789187363436
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 11 nov. 2014
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Författare Knut Stjerna
Co editor Mikael Jägerbrand