Världskrig Z

av Max Brooks
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
SKU 9789180237444

Beskrivning / Världskrig Z

»Liksom George Romeros Dead-trilogi är Världskrig Z en milstolpe i zombiemytologin.« Booklist

»Apocalypse Now i pandemi-stil. Läskigt och uppslukande« USA Today

För bara tio år sedan var zombiekriget - orsakat av historiens mest fasansfulla pandemi - nära att utplåna hela mänskligheten. En namnlös berättare, motiverad av viljan att bevara de överlevandes erfarenheter från de apokalyptiska åren, bestämde sig för att resa över USA och resten av världen.
Världskrig Z består av hans intervjuer med de människor han mött: smugglare och militärer som varit aktivt involverade i kampen, men också vanliga civila som en gång stått ansikte mot ansikte med den här tidens levande - eller snarare odöda - helvete.
Vittnesmålen sträcker sig från den ökända byn Nya Dachang i Förenade Kinesiska Federationen, där pandemispåret tog sin början med tolvårige »Patient Noll«, via de namnlösa skogar i norr där otaliga människor sökte tillflykt i kylan, till ett Sydafrika där Redekerplanen ingav mänskligheten hopp, till ett outsägligt pris.
I svensk översättning av Niklas Darke.

MAX BROOKS, född i New York 1972, är en amerikansk författare och skådespelare, son till regissören Mel Brooks. Världskrig Z är hans andra bok, som har blivit en stor internationell succé och förvandlats till både film - med Brad Pitt och Mireille Enos i två av huvudrollerna och dataspel. Boken har sålt i över två miljon exemplar världen över.

»Intervjuerna är så skickligt skrivna att man dras med och får svårt att skilja mellan fakta och fiktion. Brooks går verkligen in i de olika rollerna och ser kriget från de olika vinklarna. Jag är djupt imponerad.« Pocketlover

»Det är skrivet med sådan inlevelse och övertygelse att man köper hela konceptet med hull och hjärna. Man nästan glömmer bort att det är zombiearméer som brölar i frontlinjerna. Torra och vetenskapsbaserade fakta varvas med hisnande actionäventyr och bisarra överlevnadshistorier.« Rysarnytt

 

Mer information:

Isbn 9789180237444
Förlag Modernista
Utgivningsdatum 3 juni 2022
Typ Bok
Format Pocket
Språk Svenska
Original language en
Antal sidor 432
Författare Max Brooks
Översättning Darke, Niklas