Våra minnesmärken från hedenhös. Återutgivning av bok från 1943, E-bok

av Oscar Almgren
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

Det här är de första svenska populärvetenskapliga böckerna om våra forntid.

Boken ”Våra minnesmärken från hedenhös” innehåller kortfattade fakta om de flesta olika typerna av fornminnen. Du får läsa om olika typer av gravar, fornborgar och andra minnesmärken från både stenålder, bronsålder, järnålder och vikingatid.  

Författare till den här boken var Oscar Almgren (1869–1945) som var en av 1900-talets mest kända arkeologer. Almgren var professor vid Uppsala universitet och gjorde viktiga utgrävningar vid bland annat Hågahögen och Åloppeboplatserna. Hans bok ”Hällristningar och kultbruk” (1927) var en av de viktigaste inom forskningen om hällristningar.

Den här boken publicerades ursprungligen år 1943 med titeln ”Våra minnesmärken från hedenhös. Med ett tillägg om minnesmärkenas vård. Tredje upplagan”.

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.

SKU 9789177551478

Mer information:

Isbn 9789177551478
Förlag E-boksförlaget
Utgivningsdatum 5 dec. 2019
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Oscar Almgren
Co editor Mikael Jägerbrand