Var det bra så? (lättläst)

av Lena Andersson
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Lotta och hennes klasskompisar växer upp i höghusen i Stensby under 1970- och 1980-talen. Medierna och politikerna talar om förortens härliga mångkultur och kraft. Men Lotta och hennes vänner upplever bara fattigdom, mobbning och våld.
Var det bra så? ger en rå och träffande bild av livet i förorten. Den är en rolig och ilsken attack på politikerna som låtsas att allt bara är bra.

SKU 9789170534379

Beskrivning / Var det bra så? (lättläst)

Lotta och hennes klasskompisar växer upp i höghusen i Stensby under 1970- och 1980-talen. Medierna talar om förortens härliga mångkultur och kraft, politikerna menar att Stensby är en härlig plats där människor från olika kulturer trivs tillsammans. Men barnen i miljonprogramsområdet upplever bara hur samhället stänger dem och deras allt fattigare familjer ute. Det finns inget hopp om framtiden, i stället ägnar de sig åt att förtrycka varandra. Människor ställs emot varandra, de rikare mot de fattigare, flickorna i klassen mobbar varandra och killarna glider in i bråk, kriminalitet och missbruk.

Boken Var det bra så? ger en rå och träffande bild av livet i förorten. Och den är en rolig och ilsken attack på politikerna som låtsas att allt är bra.

Var det bra så? skriven av Lena Andersson har bearbetats till lättläst svenska av Cecilia Davidsson.

Mer information:

Isbn 9789170534379
Förlag LL-förlaget
Utgivningsdatum 6 maj 2013
Typ Bok
Format Häftad
Age group Unga vuxna
Språk Svenska
Antal sidor 157
Författare Lena Andersson
Other creator Davidsson, Cecilia