Vanliga frågor & svar

Digitala Läromedel


Hur får jag tillgång till det digitala läromedel jag köpt?
Svar: När du köper ett digital läromedel från Ord & Bok får du en licens eller aktiveringskod skickad till dig via e-post.

Från Gleerups
När du köper ett digitalt läromedel från Gleerups får du ett e-postmeddelande från oss direkt efter att din beställning är genomförd.

E-postmeddelandet innehåller ett licens-iid samt instruktoner om hur du aktiverar ditt läromedel på Gleerups hemsida.

För mer information om hur du aktiverar ditt digitala läromedel  från Gleerups kan du läsa här.

Från Natur & Kultur
När du köper ett digitalt läromedel från Natur & Kultur skickas ett e-postmeddelande från oss direkt efter att din beställning är genomförd.

E-postmeddelandet innehåller en aktiveringskod, aktiveringslänk och instruktioner om hur du kommer igång med ditt läromedel på Natur & Kulturs hemsida.

För mer informatiion om hur du aktiverar ditt digitala läromedel från Natur & Kultur kan du läsa här.

Studentlitteratur
När du köper ett digital läromedel från Studentlitteratur skickas ett e-postmeddelande (Studentlitteratur som avsändare) inom 1-4 timmar under arbetsdagar.

E-postmeddelandet innehåller aktiveringskod och instruktioner om hur du kommer igång.

För att läsa mer information om hur du aktiverar ditt läromedel från Studentlitteratur kan du läsa här.

Jag har inte mottagit någon licens/aktiveringskod, vad ska jag göra?
Svar: Efter att din beställning genomförts skickas ett e-postmeddelande till din angivna e-postadress. E-postmeddelandet innehåller din licens/aktiveringskod tillsammans med instruktioner för hur du kommer åt och kan aktivera ditt digitala läraomedel. Hittar du inte mailet så kontrollera så att det inte hamnat i din skräppost.

Obs! Har du köpt ett digitalt läromedel från Studentlitteratur skickas e-postmeddelandet direkt från Studentlitteratur.

När kommer min licens/aktiveringskod?
Svar: Aktiveringskod/licens genereras direkt efter att du genomför ditt köp och skickas därmed direkt via e-post till dig efter genomfört köp.
Obs! Har du köpt digitalt läromedel från Studentlittertur så skickas aktiveringskod inom 1-4 timmar under arbetsdagar.

Finns det någon manual för hur jag använder mitt digitala läromedel?
Svar: Ja! Instruktioner och manualer för hur du använder och/eller aktiverar ditt digitala läromedel tillhandahålls av förlaget du köpt ditt digitala läromedel ifrån.
För uppdaterade instruktoner för just ditt digitala läromedel kika på följande länkar:
https://www.gleerups.se/support/kom-igang

https://support.nok.se/hc/sv/categories/115000858449-Guider

https://www.studentlitteratur.se/?cookiecheck=1#aktiveraprodukt

Eböcker


Hur får jag min e-bok?
Svar: När du köper en e-bok hos Ord & Bok så leveras e-boken via e-post direkt efter genomfört köp. I mailet finns länkar för att öppna och lägga till e-boken i valfri enhet och e-boksläsare.

När får jag min e-bok?
Svar: E-boken skickas direkt efter genomfört köp. Hittar du inte mailet från oss? Kontrollera då att det inte hamnat i din skräppost.


Hur läser jag min e-bok?
Svar: Hur man gör för att öppna och läsa sin köpta e-bok varierar beroende på vad för enhet och operativsystem man använder.

Dator
Men generellt om man använder en dator så klickar man på länkarna i e-postmeddelandet och ladda ner boken. Efter det öppnar man boken i sin e-boksläsare.

Mobil-enhet
Använder man en mobil-enhet dvs. en smartphone eller platta så klickar man på länkarna i mailet så att denne öppnas i enhetens webbläsare. Från webbläsaren väljer man sedan att öppna filen i sin e-boksläsare.

Kan ni rekommendera en e-boksläsare?
Vi brukar rekommendera Adobe digital editions. Den finns för nerladdning här:

https://adobe.com/se/solutions/ebook/digital-editions.html

Ljudböcker


Hur får jag min ljudbok?
Svar: När du köper en ljudbok hos Ord & Bok så leveras ljudboken via e-post direkt efter genomfört köp. I mailet finns länkar för att ladda ner och lyssna på boken i valfri programvara.


När får jag min ljudbok?
Svar: Ljudboken skickas direkt efter genomfört köp. Hittar du inte mailet från oss? Kontrollera då att det inte hamnat i din skräppost.


Hur lyssnar jag på min ljudbok?
Svar: Hur man gör för att lyssna på sin ljudbok varierar beroende på vilken typ av enhet och operativsystem man använder.

Vid köp levereras länkar till bokens olika avsnitt, använd sedan länkarna för att ladda ner boken till din enhet/dator och spela upp dem i programvara som stödjer mp3-filer.

Vi rekommenderar att man klickar på länken i mailet som innebär att man laddar ner hela boken på en gång som en zip-fil. Man slipper då klicka på samtliga länkar och kan sedan extrahera zip-filen för att få tillgång till alla filer.