Vad glad du är som får titta på mig, E-bok

av Nina Hemmingsson
E-bok
Skickas direkt via e-post

”Varför sover du inte på nätterna? – Det är svårt att förklara”. Nina Hemmingsson kommenterar genom sina ­teckningar samhällets förväntningar och ­normer: om kärlek och sexualitet, kön och jäm­ställdhet, åldrande och död.

Hemmingssons till synes enkla teckningar behandlar ofta stora frågor i livet, så som falsk trygghet, brustna förhoppningar och det stundtals svåra med att vara människa.

Hennes nionde bok, Vad glad du är som får titta på mig, är inget undantag, och hennes teckningar är klarsyntare än någonsin.

Med lika delar mörker som humor ger Nina Hemmingsson läsaren å ena sidan insikt om sig själv och ensamhet, å andra sidan förståelse för sin omgivning. Hon tydliggör de stundtals otydliga förväntningarna på en livspartner: ”Mitt kylskåp är trasigt och min högsta önskan är att du lägger tid och energi på denna fråga.”

Nina Hemmingsson (f. 1971) har ­sedan ­debuten, Jag är din flickvän nu, etablerat sig som en av ­Sveriges främsta serietecknare och ­bild­konst­närer. Hon har hittills ­publicerat åtta serieböcker och en diktsamling.

SKU 9789178196692

Mer information:

Isbn 9789178196692
Förlag Kaunitz-Olsson
Utgivningsdatum 7 maj 2020
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Nina Hemmingsson