Under ytan

av August Hahn
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Under Ytan är ett äventyr till rollspelet Ensamma Vargen. Äventyret utspelar sig i samma fantasyvärld (Magnamund) som Joe Devers bokserie Ensamma Vargen, som nått över tio miljoner läsare över hela världen. Inlagan är 20 sidor, och till det kommer 4 sidor kartor och 12 sidor med förkonstruerade rollpersoner.

SKU 9789187987373

Beskrivning / Under ytan

En hemsk sjukdom har härjar på Kirlundinöarna. Läget är så allvarligt att ögruppen har satts i karantän, trots att desperata människor försöker fly därifrån. Deras enda hopp står till den räddningsaktion där hjältarna ingår. Kaikrigare och örtväktare från Bautar riskerar liv och hälsa för att lösa mysteriet och lindra lidandet. Hela världens öde vilar på hur väl hjältarna lyckas.

Rollspel är ett unikt och interaktivt sätt att berätta historier tillsammans med sina vänner. Under Ytan är gjort så att den som har rollspelet Ensamma Vargen kan ta upp äventyret och börja spela direkt. Det är speciellt framtaget för de som vill prova vad rollspel är, och kunna spela sig igenom ett stämningsfullt äventyr på mindre än två timmar. Tack vare de lösa arken med kartor och färdiga hjältar är det också utmärkt för den som vill visa upp vad rollspel är, till exempel genom att anordna demospel.

Reglerna i Ensamma Vargen är så lätta att yngre och ovana spelare kan komma igång och spela direkt. Samtidigt finns det en hel spelvärld att utforska, med massor av spännande och stämningsfulla detaljer tack vare att de spelböcker som utspelar sig här. Mest kända är Joe Devers soloäventyr (där du läser och spelar en bok samtidigt) om Ensamma Vargen, den siste av Kais krigarmunkar. Du hittar även en massa godbitar i allt rollspelsmaterial spelförlaget Åskfågeln ger ut till Ensamma Vargen

Detta rollspelsäventyr innehåller ett klamrat 20-sidigt häfte i fyrfärgstryck samt lösa ark, med fyra kartor och sex hjältar som kan användas för den som aldrig spelat Ensamma Vargen förut (och vill kunna välja bland färdiga rollpersoner, istället för att göra en egen först). Alla hjältar är krigarmunkar vid Kai-klostret.

Mer information:

Isbn 9789187987373
Förlag Åskfågeln
Utgivningsdatum 29 mars 2018
Typ Bok
Format Häftad
Upplaga 2
Språk Svenska
Serie Ensamma Vargen Rollspelet
Antal sidor 36
Författare August Hahn
Formgivare Gillbring, Anders
Illustratör Thelin, Lukas, Mattioli, Francesco
Översättning Andersson, Joakim
Reviews Speltidningen Fenix gjorde en recension av den första utgåvan av Under Ytan i nr 3, 2015. Recensenten Tomas Arfert gav äventyret 14 av 20 mljliga, med följande motivation: Under ytan är ett äventyr skrivet till rollspelet Ensamma Vargen av August Hahn. Det är ett litet häfte i fyrfärg på 20 sidor. Bilderna är som vanligt gjorda av Lukas Thelin, och kartorna är av Francesco Mattioli. Layouten, av Anders och Tove Gillbring, är prydlig och lättläst som vanligt. Äventyret börjar med att spelarna färdas till Kirlundinöarna som satts i karantän sedan en svår sjukdom, Skinnarpesten, brutit ut. Lyckligtvis är Kai-riddare immuna mot den. Spelarnas rollpersoner är en del i en större operation, och deras specifika uppgift är att beskydda Mhanda, en av Bautars Örtväktare (helare). På väg till hamnstaden Skorn på ön Broka råkar de på en välbestyckad galjon som öppnar eld med sina kanoner. Sedan är äventyret igång. Ett äventyr med ingredienser som pirater och (naturligtvis) monster. Själva äventyret är tänkt som en introduk-tion till Ensamma Vargen. Det består av tre scener och är väldigt rälsat, även för ett Ensamma Vargen-äventyr som generellt sätt brukar ha en tydlig struktur. Det är ganska tydligt att det här är en introduktion, så rälsandet stör dock inte direkt på grund av det. Under ytan har även rätt långa beskrivande texter av den anledningen, som är tänkta att läsas för spelarna (med eller utan egna ord). Fast det är kanske viktigt att kunna ge mycket bakgrundsinformation till nya spelare som inte känner till spelvärden så mycket. Även om det riskerar att ”ta över” äventyret ibland. Mer action, mindre text per sida hade varit en förbättring. Hursomhelst, Under ytan är ett enkelt litet nybörjaräventyr som placerar rollpersonerna i ett större sammanhang. En trevlig bagatell, med andra ord. Som dock innehåller en del matnyttig information för Ensamma Vargen-fansen. Kartorna är snygga som sjutton, få rollspel har samma klass som Ensamma Vargen. Mattioli kan sin sak. Man kan köpa äventyret enbart för deras skull.