Un été très cool åk 6 Lärarhandledning Webb

av Lena Wennberg Trolleberg
desktop-computer Digitalt läromedel
wifi Kräver internetuppkoppling
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

Un été très cool är ett basläromedel i franska för årskurs 6–9. En följetong löper genom varje bok och nyfikenheten på vad som kommer att hända härnäst skapar en naturlig motivation för eleverna att lära sig språket.

SKU 9789127454187

Beskrivning / Un été très cool åk 6 Lärarhandledning Webb

Un été très cool är skriven utifrån det centrala innehållet i kursplanen för moderna språk. Fokus ligger på muntlig kommunikation, vardagssituationer och att använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådd.

Hög igenkänning

Huvudpersonerna är i samma ålder som eleverna vilket underlättar identifikationen. I årskurs 6, 7 och 8 börjar berättelsen på svenska men övergår i franska allteftersom ungdomarna blir säkrare på språket. Tanken är att låta eleverna uppleva hur man kan lära sig ett nytt språk genom att vara nyfiken, våga prata men också säga fel, gissa vad ord betyder, lära sig associera för att komma ihåg nya ord, samt använda kroppsspråket och andra strategier. I varje kapitel finns ord och fraser som behövs för att börja kommunicera på ett nytt språk, en inledande uppgift med detaljerade illustrationer, minst två hörövningar och gruppaktiviteter där eleverna får använda språket. Uttal och intonation tränas systematiskt.

Kulturkunskap varvas med uppgifter för att söka information på internet. Efter varje kapitel utvärderar eleverna sina kunskaper. 

Berättelsen åk 6

Vi får följa Moa och Hanna från Karlstad när de åker till Paris World Games för att spela fotboll med ungdomar från hela världen. Via Moas resedagbok följer vi dem under en dryg vecka, på väg mot Paris, nya vänner, massor av upplevelser och ett nytt språk. På vandrarhemmet i Paris träffar de Enzo och Hugo, men också ungdomar från andra delar av världen där franska används. De köper glass och souvenirer, pratar om sina intressen, går på kafé, besöker Eiffeltornet och Louvren samt spelar fotboll. En mobiltelefon försvinner, några retas, andra blir avundsjuka och hur går det i fotbollscupen? Blir det vinst eller förlust? När hemresan närmar sig vill tjejerna inte lämna de nyfunna vännerna. I sista kapitlet får Moa ett meddelande…

Materialet i åk 6 består av:

* Allt-i-ett-bok
* Allt-i-ett-bok Digital
* Lärarhandledning Webb

Digitalt extramaterial ingår

Un été très cool fortsätter på webben! Här finns inlästa texter och hörövningar, samt interaktiv ord- och grammatikträning.

Digitalbok

Digitalboken är en kopia av den tryckta boken. Till Textboken finns alla texter inlästa. 

Lärarhandledning

Lärarhandledningen är webbaserad och innehåller allt elevmaterial samt facit. Här finns också arbetsblad, diagnostiska prov samt färdighetsprov med bedömningsmatriser. Licensen gäller för en lärare i 12 månader.

Mer information:

Isbn 9789127454187
Licenstid 12 månader
Förlag Natur & Kultur Digital
Utgivningsdatum 7 juni 2019
Typ Onlineprodukt
Upplaga 1
Utbildningsnivå Grundskola 6-9
Språk Svenska
Författare Lena Wennberg Trolleberg