Laddar ...
Kontext 1 Restaurang- och livsmedelsprogrammet Elevlicens - Digitalt

Kontext 1 Restaurang- och livsmedelsprogrammet Elevlicens - Digitalt

UF-företagande. Entreprenörskap på riktigt Mitt UF-företag Grundbok Digital

199,00 kr
Skickas direkt via e-post
Isbn 9789127449459
Förlag Natur & Kultur Digital
Publiceringsdatum 17 nov. 2016
Media format Onlineprodukt
Upplaga 1
Utbildningsnivå Gymnasieskolan
Språk Svenska
Längd 324 sidor
Författare Michael Lindquist
Alternativa produkter
av Michael Lindquist
Digitalt läromedel

Mitt UF-företag: Entreprenörskap Digital är ett läromedel som ges ut i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet. Det bygger på UF-företagande som verktyg för att arbeta med entreprenörskap i skolan. Mindre uppdateringar görs kontinuerligt i samband med nytryck.

Praktiskt och verklighetsförankrat

UF-företagande är en möjlighet att arbeta med entreprenörskap i skolan på ett praktiskt och verklighetsförankrat sätt. Eleven får bland annat lära sig att komma på en affärsidé, bygga en företagsorganisation, försäljning och bokföring. Förutom det får eleven kognitiva kunskaper under sitt UF-år, som samarbete, problemlösning, konflikthantering, presentationsteknik och att våga utmana sig själv.

Kopplat till kursplaner

Mitt UF-företag: Entreprenörskap Digital är kopplat till centralt innehåll i kurserna Entreprenörskap samt Entreprenörskap och företagande. Du som pedagog kan använda läromedlet på alla gymnasieprogram och i många kurskombinationer.

Lärarhandledning

Till läromedlet finns även en lärarhandledning med fördjupande arbetsuppgifter, bedömningsstöd och tips på ämnesövergripande arbete kring UF-företagande.

Om författaren

Författaren Michael Lindquist har många års erfarenhet av att arbeta som lärare med UF-företagande och har även varit med i den expertgrupp som tagit fram ämnesplanen för ämnet Entreprenörskap. Experter och myndigheter inom olika områden har också bidragit med underlag till innehållet.

Läs mer om Ung Företagsamhet på www.ungforetagsamhet.se

Skriv din egen recension
Du recenserar:UF-företagande. Entreprenörskap på riktigt Mitt UF-företag Grundbok Digital