Tomtefar och trolltrumman

av Mauri Kunnas
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Det är något märkligt på gång i tomtebyn. Vem är det som lägger peppar i pepparkakorna? Vem har släckt norrskenet på himlen? Och hur kan det komma sig att tomtefars dator får ett virus, precis då han håller på att hitta lösningen till ett kvistigt julklappsproblem? Någon tycks ställa till med förtret för tomtefar men varför i all världen? Kan en underlig önskelista ha något med saken att göra?

SKU 6430049922522

Beskrivning / Tomtefar och trolltrumman

Det är något märkligt på gång i tomtebyn.

Vem är det som lägger peppar i pepparkakorna? Vem kan ha släckt norrskenet på himlen? Och hur kan det komma sig att tomtefars dator får ett virus, precis då han håller på att hitta lösningen till ett kvistigt julklappsproblem?

Flygplanet fäller de sista önskelistorna över Tomtebyn. Bland dessa listor hittas en som får tomtefars panna att rynka sig. Listan består av ett konstigt klotter på gulnat papper samt nederst underskriften Vimse . Inte ens tomtefar, för att inte tala om tomtarna, lyckas tyda den märkvärdiga lappens betydelse. Därför ber tomtefar var och en av sina mästertomtar att göra sin egen tolkning av Vimses önskan. Julaftonsförberedelserna löper som smort, men ändå är det något som inte stämmer. Någon tycks ställa till med förtret för tomtefar men varför i all världen?

Mer information:

Isbn 6430049922522
Förlag Förlaget M
Utgivningsdatum 1 feb. 2021
Typ Bok
Format Inbunden
Age group 6-9 år
Språk Svenska
Original language fi
Antal sidor 51
Författare Mauri Kunnas
Illustratör Kunnas, Mauri
Översättning Samuelsson, Bo

Alternativa produkter