Tjugo oväntade mord - rättsläkaren slår larm, E-bok

av Lennart Rammer
E-bok
Skickas direkt via e-post

Vem är mördaren, eller var det ens något mord? I den här boken får du följa med i rättsläkarens spännande arbete under arbetet med tjugo mord.

Rättsläkarens uppgift är att upptäcka, utreda och utesluta brott. Många våldsbrott avslöjas genom att rättsläkaren vid obduktionen gör fynd som visar att dödsfallet har orsakats av en annan person. Andra gånger kan en misstanke om brott avfärdas genom rättsläkarens undersökning och bedömning. Upplösningen på fallen blir många gånger oväntad.

Syftet med den här boken är att med ett antal fingerade fall visa hur rättsläkaren arbetar och tänker. I kommentarer till fallen får du veta mer om de tekniker som den moderna rättsmedicinen har till sitt förfogande och arbetar med. De tjugo fallen är något speciella och får ofta en oväntad upplösning genom rättsläkarens iakttagelser och bedömningar. Boken visar hur mångskiftande dödligt våld kan vara, och även om fallen är påhittade skulle de faktiskt kunna ha inträffat.

Lennart Rammer har varit rättsläkare och verksamhetschef vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping från dess start 1975 till sin pensionering 2006. Han har stor erfarenhet av att själv undersöka och bedöma rättsmedicinska fall. Som professor i rättsmedicin vid Linköpings universitet har han också arbetat som lärare inom läkarutbildningen och som forskare. Dessutom har han varit ledamot av Socialstyrelsens rättsliga råd och vetenskapligt råd i rättsmedicin under ett tjugotal år. Han har tidigare gett ut en bok med titeln Tjugo verkliga mord, en rättsläkare minns, baserad på 20 verkliga mord han varit med om i sin yrkesroll.

SKU 9789188639646

Mer information:

Isbn 9789188639646
Förlag Stevali
Utgivningsdatum 5 juli 2019
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Lennart Rammer