Laddar ...
Isporten. Elden kommer

Isporten. Elden kommer

Anna och Carlos möter sina förfäder : om ursprungsfolkens hemligheter

Anna och Carlos möter sina förfäder : om ursprungsfolkens hemligheter

Timmy Kent och de mystiska morötterna

174,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789188347305
Förlag Olika Förlag
Publiceringsdatum 29 mars 2017
Typ Bok
Media format Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Åldersgrupp 6-9 år
Språk Svenska
Serie Lyckeskolan
Längd 37 sidor
Författare Ebba Berg
Designed by Svensson, Emili
Illustratör Flint, Carl
Alternativa produkter
av Ebba Berg
Bok

Timmy älskar både bär och frukt och grönsaker
Tänk om de fick växa överallt. I skolan får de plantera frön i krukor.
Men vore det inte roligare om det planterades frön på fler ställen? Det tycker Timmy.


Timmy Kent går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater. I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!


OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.Sagt om boken:


Böckerna om Barnen på Lyckeskolan är mina och treåringens favoriter. Med värme beskrivs helt olika personer med helt olika liv. Timmy Kent tycks ha någon slags funktionsvariation, och får också plats i bokens värld. Alla får vara med.

365 böcker du borde läsa


Jag har sagt det förut och jag säger det igen - tycker så mycket om barnen i Lyckeskolan. Varma inkluderande ögonöppnande böcker för den som kommit en liten bit i sin läsning. Eller att läsa tillsammans och prata om likheter och olikheter. Att jag just nu är lite smått besatt av att odla gör att Timmy Kent och de mystiska morötterna talar till mig än mer!

Prickiga Paula


Sagt om tidigare böcker i serien:

Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!

Barnboksbloggen


Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (...) Boken är jättefint skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.

Sagogrynet


Författaren Ebba Berg sätter fingret på allmänmänskliga känslor. (...) Berättelsen är fin i sin enkelhet, om behovet att känna sig omtyckt och särskild för någon.

Fria Tidningen


Abel är en finurlig kille som funderar på hur han ska få reda på vem som är kär i honom. Själv är han kär i två flickor och en pojke. Detta är helt oproblematiskt för honom och det som han istället grubblar över är vilka de två klasskamraterna är som gett honom lappar med "ja". Carl Flint är en engelsk illustratör som gjort verklighetsnära bilder som följer texten väl och därigenom underlättar för läsaren. Ebba Berg är redaktör och översättare och detta är hennes första barnbok. De har tillsammans skapat en positiv bok som förmedlar budskapet att personligheten är viktigare än kön och att det är helt OK att vara kär i vem man vill!

BTJ Helene Ehriander


En så söt och fin bok om det där svåraste som finns hur vet man ... hur tar man reda på om någon som man tycker om tycker om en tillbaka.

Prickiga Paula


Abel funderar mycket över det här med att vara kär. Hur vet man om någon är kär i en? Ska man fråga rakt ut? Kanske ropa frågan från balkongen? Till slut kommer Abel på ett bra sätt. Lättläst och roligt!

Cirkulationsbiblioteket Stockholm


Det är inte lätt att veta om någon är kär i en. Och är det så att man kan vara kär i flera samtidigt? Måste man känna personen man är kär i eller kan det vara en idol på en affisch? Det finns mycket att prata om och fundera kring i den här boken. Den funkar att läsa högt eller själv.

Bibliotek Mitt


Skriv din egen recension
Du recenserar:Timmy Kent och de mystiska morötterna