Svarta vingar

av Kristin Fägerskjöld
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Svarta vingar är en roman om dubbelliv, vänskap och falskhet i en tid när alla misstänker alla. Det är den tredje och avslutande delen i den löst sammanhållna serien Krigets kvinnor om tiden runt andra världskriget. De första hyllade delarna heter Klar himmel och Nattens färger.

SKU 9789177994985

Beskrivning / Svarta vingar

I Sverige är oron för ett tyskt angrepp stor år 1940. Nazisterna har intagit Danmark och Norge, kvar är endast Sverige som ligger som en isolerad ö omgiven av ockuperade länder. Ilse anländer till Strängnäs från Tyskland för ett hemligt uppdrag. Hon bär på ett sorgligt förflutet och drivs av hämndbegär. Disa sliter hårt som förplägningslotta på regementet i samma stad, men har en dröm om att en dag öppna sitt eget kafé.

En sensommardag kommer Betsy in i bilden. Betsy både ser ut och agerar som en filmstjärna och hon fängslar alla hon möter på gott och ont. Disa blir förvånad när Betsy väljer henne till sin förtrogna men ju mer de lär känna varandra desto mer uppskattar de varandras sällskap. När höstmörkret sänker sig börjar en rad märkliga händelser inträffa på regementet. Jakten på en syndabock börjar och plötsligt anklagas Disa, Betsy och de andra lottorna för att läcka information som kan röja rikets säkerhet. Förhoppningen om att kriget ska ta slut så att livet kan bli som vanligt igen verkar långt borta. Vad är sanning och vad är lögn, vem är god och vem är ond? Svarta vingar är en roman om dubbelliv, vänskap och falskhet i en tid när alla misstänker alla.

KRISTIN FÄGERSKJÖLD är född 1974 och har alltid haft ett passionerat intresse för historia. Svarta vingar är hennes tredje roman och den avslutande delen i den löst sammanhållna serien Krigets kvinnor om tiden runt andra världskriget. De första hyllade delarna heter Klar himmel och Nattens färger.

"En sträckläsarbok som håller fast läsaren till sista sidan." - BTJ

"Kristin Fägerskjöld skildrar med stor inlevelse 1940-talets svenska vardagsliv." - Ölandsbladet

Mer information:

Isbn 9789177994985
Förlag Louise Bäckelin Förlag
Utgivningsdatum 14 okt. 2022
Typ Bok
Format Pocket
Språk Svenska
Serie Krigets kvinnor
Antal sidor 349
Författare Kristin Fägerskjöld