Laddar ...

SOL NOVA Samhälle 7 Digital

av Karin Wergel , Pär Sahlin , Kaj Hildingson
Digitalt läromedel
Läs mer
173,25 kr
I Lager
Skickas direkt via e-post
Mer information:
Isbn9789127460829
FörlagNatur & Kultur Digital
Publiceringsdatum17 maj 2021
TypOnlineprodukt
UtbildningsnivåGrundskola 6-9
SpråkSvenska
SerieSOL NOVA
Författare Karin Wergel, Pär Sahlin, Kaj Hildingson
Skriv din egen recension
Du recenserar:SOL NOVA Samhälle 7 Digital

SOL NOVA är ett nytt heltäckande läromedel, nära knutet till kursplanen, där både innehållet och ämnesspråket är i fokus. Serien består
av årskursböcker i de fyra SO-ämnena. I SOL NOVA Samhälle får eleverna bland annat undersöka samhällsfrågor ur olika perspektiv och se konsekvenser av samhällsförändringar.

I SOL NOVA Samhälle får eleven kunskaper om vad som påverkar och formar det samhälle vi lever i. Läromedlet hjälper eleverna att exempelvis kunna se samhällsfrågor ur olika perspektiv och förstå konsekvenser av olika samhällsförändringar. Eleverna får möjlighet att på olika sätt upptäcka hur de mänskliga rättigheterna genomsyrar samhällsstrukturer och processer.

Samhälle 7 inleder med ett kapitel om vad samhällskunskapsämnet handlar om och varför vi läser just samhällskunskap. Där efter följer områden som identitet, befolkning, mänskliga rättigheter, nationella minoriteter samt media. Boken avslutas med ett kapitel om lag och rätt.

Samhälle 8 har fokus på hur samhällen styrs. Här behandlas till exempel Sveriges politiska system, styrelseskick och politiska ideologier. Boken beskriver också hur det gemensamma europeiska beslutsfattande i EU går till. Det finns även ett avsnitt om arbetsmarknad och arbetsliv.

Samhälle 9 belyser områden som samhällsekonomi och hur vår välfärd är uppbyggd och fungerar. Därefter blickar boken ut i världen med ett avsnitt om FN, globalisering och internationella konflikter.

© 2021 Karlsson E-handel AB - Orgnr: 559029-1430