Laddar ...

SOL NOVA Geografi 7 Digital

av Ludvig Myrenberg , Tomas Torbjörnsson , Anna Tyrefors
Digitalt läromedel
Läs mer
173,25 kr
I Lager
Skickas direkt via e-post
Mer information:
Isbn9789127461161
FörlagNatur & Kultur Digital
Publiceringsdatum24 aug. 2021
TypOnlineprodukt
UtbildningsnivåGrundskola 6-9
SpråkSvenska
SerieSOL NOVA
Författare Ludvig Myrenberg, Tomas Torbjörnsson, Anna Tyrefors
Skriv din egen recension
Du recenserar:SOL NOVA Geografi 7 Digital

I SOL NOVA Geografi får eleven kunskaper om varför vår jord ser ut som den gör och vad som bidrar till att den hela tiden formas och förändras. Utgångspunkten är att eleven ska förstå den värld hen lever i, för att kunna planera för en hållbar framtid.

Geografi 7 inleder med ett kapitel om vad geografi ämnet handlar om och varför vi läser just geografi. Därefter följer kapitel som behandlar kartan, jordens inre och yttre krafter, jordens befolkning samt resurser och hållbarhet. I boken finns även ett kapitel med relevant namngeografi.

I Geografi 7 läggs grunderna för att förstå geografi ämnets karaktär.

Geografi 8 fördjupar elevernas kunskaper om hur vi skapar en hållbar framtid när vi brukar, förädlar och transporterar resurser. Till exempel lyfts områden som produktion och konsumtion, handel och transporter samt klimat i förändring.

Geografi 9 utvecklar elevernas kunskaper om jordens befolkning. Hur ser våra livsvillkorut idag i olika delar av världen och kommer de vara hållbara i framtiden? Till exempel lyfts områden som urbanisering och migration, hälsa och ohälsa samt människors olika ekonomiska villkor och möjligheter.

© 2021 Karlsson E-handel AB - Orgnr: 559029-1430