Sökarljus

av Eva Dahlbeck
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

En bok om att söka utåt och inåt. Efter tro, hopp och kärlek. Med nya ögon och vid vetandets gränser. I konsten och livet. Eva Dahlbeck är teater- och filmskådespelaren som blev författare.. "Jag tror att om vi ska ha någon framtid, så gäller det att vi hittar fram till varandra, till den gemensamma livskälla som förenar oss; den kraft som vi har så många ord för och som allt fler bland våra livsforskare är benägna att kalla kärlek; den kraft som drar samman alla delar, synliga som osynliga, till en helhet i ständig rörelse." Eva Dahlbeck

SKU 9789173745536

Beskrivning / Sökarljus

En bok om att söka utåt och inåt. Efter tro, hopp och kärlek. Med nya ögon och vid vetandets gränser. I konsten och livet.
Eva Dahlbeck (1920-2008) var teater- och filmskådespelaren som blev författare. Hon debuterade som skådespelare 1942 i filmatiseringen av Vilhelm Mobergs roman Rid i natt! och hade därefter en filmkarriär, som fortgick under trettio år, med huvudroller i en rad Bergmanfilmer där hon ofta spelade mot Gunnar Björnstrand. Hon debuterade som författare med romanen Dessa mina minsta år 1955. Korpen har givit ut två av Eva Dahlbecks böcker: Serveto och den eviga elden (1988) samt det som kom att bli hennes sista bok, Sökarljus (1999).
"Jag tror att om vi ska ha någon framtid, så gäller det att vi hittar fram till varandra, till den gemensamma livskälla som förenar oss; den kraft som vi har så många ord för och som allt fler bland våra livsforskare är benägna att kalla kärlek; den kraft som drar samman alla delar, synliga som osynliga, till en helhet i ständig rörelse." (Eva Dahlbeck)

Mer information:

Isbn 9789173745536
Förlag Bokförlaget Korpen
Utgivningsdatum 1 sep. 1999
Typ Bok
Format Pocket
Upplaga 1
Språk Svenska
Serie En text för var dag
Antal sidor 92
Författare Eva Dahlbeck