Skamsnaran

av Kamilla Oresvärd
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
SKU 9789178358137

Beskrivning / Skamsnaran

Varför försvann Sophie?

Mona Schillers hemliga förflutna har kommit ikapp henne, och relationen med sonen Anton, som är polis, har blivit alltmer ansträngd. När en tidigare kollega och vän till Mona ber om hjälp med att hitta sin dotter Sophie åtar hon sig fallet. Det visar sig snart att det inte är första gången Sophie försvunnit. Samtidigt får Anton i uppdrag att utreda ett dödsfall. En femtonårig flicka har hängt sig i ett träd utanför Trollhättans kyrka. Det som först verkar vara ett självmord visar sig vara ett mord när rättsläkaren konstaterar att flickan redan var död när hon hängdes.

Skamsnaran är den fjärde fristående delen i serien om Vargön, där  vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället. I centrum står den tidigare domaren Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter. Andra böcker i serien: Brudslöjan (2019), Älvdansen (2019) och Vinterströmmen (2020).

KAMILLA ORESVÄRD är uppväxt i Vänersborg men bor sedan måna år tillbaka i Göteborg. Hon har en bakgrund som kommunikationschef men är numera författare på heltid. Hon har tidigare skrivit tre lovordade kriminalromaner om Göteborgspolisen Stina Seger: Minnesbäraren (2015), Jägaren (2017) och Råttfångaren (2018). Dessa följdes upp av Vargönserien, som utspelar sig i trakterna där Kamilla växte upp. 

"En riktigt bra deckare!" Dast Magazine 

"Jag kunde ju inte sluta läsa! Så spännande var det." Bengt Eriksson, Deckarlogg     

"Kamilla Oresvärd är ett namn att lägga på minnet." Femina     

"En svensk deckare i toppklass." Biulas Books     

 

 

Mer information:

Isbn 9789178358137
Förlag Bokfabriken
Utgivningsdatum 28 okt. 2021
Typ Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Vargön
Antal sidor 302
Författare Kamilla Oresvärd