Sherlock Holmes: Svarte Peters äventyr, E-bok

av Arthur Conan Doyle
E-bok
Skickas direkt via e-post

I den här e-boken får du läsa hur mästerdetektiven Sherlock Holmes utreder ett av sina allra mest våldsamma och blodigaste fall.

Berättelsen ”Svarte Peters äventyr” handlar om mordet på sjökaptenen Peter ”Svarte Peter” Carey. Denne hittas genomborrad av en harpun i ett rum som är fyllt av blod.

Eftersom polisen är helt förbryllad av de mycket få ledtrådarna anlitar man detektiven Sherlock Holmes och på bara några timmar lyckas han inte bara lösa fallet utan även gripa den skyldige.

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1904 i Strand Magazine med titeln ”The Adventure of Black Peter”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här svenska översättningen publicerades som följetong i Svenska Dagbladet under mars år 1904 med titeln ”Den återuppståndne Sherlock Holmes. VI. Svarte Peters äfventyr”.  

SKU 9789176771471

Mer information:

Isbn 9789176771471
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 30 apr. 2016
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Serie Klassiska deckare
Författare Arthur Conan Doyle
Co editor Mikael Jägerbrand