Sherlock Holmes: Lady Frances Carfax’ försvinnande, E-bok

av Arthur Conan Doyle
E-bok
Skickas direkt via e-post

Den rika adelskvinnan Lady Frances Carfax försvinner under en resa till kontinenten utan några spår.  

Eftersom Sherlock Holmes inte kan lämna London på grund av flera andra fall så skickar han iväg doktor Watson på egen hand.

Det dröjer inte länge innan försvinnandet visar sig vara mycket allvarligare än någon anat och att Lady Frances Carfax liv är i fara.  

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1911 med titeln ”The Disappearance of Lady Frances Carfax”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här översättningen till svenska publicerades år 1915 och gjordes av Hanna Flygare (1843–1925). Trots att Hanna Flygare bara var verksam från 53 års ålder var hon en av 1900-talets flitigaste översättare med över 200 titlar. Hon översatte allt från populär litteratur som Sherlock Holmes och Dr Jekyll till mer avancerade böcker av Leo Tolstoj och Charles Dickens.   

Eftersom den här texten skrevs för mer än 100 år sedan så innehåller den namn på personer som inte längre är så bekanta för de flesta. Därför har vi kompletterat originaltexten med ett kapitel med mer information om viktiga personer samt gammaldags mått och ord.

SKU 9789176771099

Mer information:

Isbn 9789176771099
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 28 feb. 2016
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Serie Klassiska deckare
Författare Arthur Conan Doyle
Co editor Mikael Jägerbrand
Översättning Hanna Flygare