Sherlock Holmes: Fasans dal, E-bok

av Arthur Conan Doyle
E-bok
Skickas direkt via e-post

Det här är en av de blodigaste Sherlock Holmes-berättelserna. Fallet börjar med att ägaren till Birlstones herrgård hittas skjuten i ansiktet.    

Polisen anlitar genast mästerdetektiven eftersom kroppen hittades inom några minuter utan att mördaren syntes till.

Det här fallet visar sig snart vara mycket mer invecklat och mystiskt än någon kunnat ana med mystiska cyklister, vallgravar, hemliga sällskap och med en Sherlock Holmes som ger polisen märkligare råd än någonsin tidigare.   

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1914 med titeln ”The Valley of Fear”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här svenska texten publicerades som följetong i Stockholmstidningen under 1915 med titlarna ”Tragedien på Birlstones herrgård. En ny Sherlock Holmes-historia” och ”Fasans dal”.  

Den här översättningen till svenska publicerades år 1915 och gjordes av Hanna Flygare (1843–1925). Trots att Hanna Flygare bara var verksam från 53 års ålder var hon en av 1900-talets flitigaste översättare med över 200 titlar. Hon översatte allt från populär litteratur som Sherlock Holmes och Dr Jekyll till mer avancerade böcker av Leo Tolstoj och Charles Dickens.   

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.   

SKU 9789176771525

Mer information:

Isbn 9789176771525
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 30 apr. 2016
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Serie Klassiska deckare
Författare Arthur Conan Doyle
Co editor Mikael Jägerbrand
Översättning Hanna Flygare