Sherlock Holmes: Det gula ansiktet, E-bok

av Arthur Conan Doyle
E-bok
Skickas direkt via e-post

I den här e-boken får du läsa ett av de fall där mästerdetektiven Sherlock Holmes tolkade ledtrådarna fel och misstog sig helt.    

Sherlock Holmes och doktor Watson tog sig an fallet med ”Det gula ansiktet” när klienten herr Grant Munro en dag dök upp helt förtvivlad på kontoret på Baker street.
Han hade upptäckt att hans hustru ljugit för honom och misstänkte att det hade något att göra med den mystiska person som flyttat in i grannhuset, en person med ett skräckinjagande gult ansikte.  Sherlock Holmes hittar snart fler och fler ledtrådar som gör att han till varje pris vill veta vad som döljer sig bakom det gula ansiktet.

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1893. Läkaren Arthur Conan Doyle skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här svenska versionen av texten översattes från engelska av översättaren Tom Wilson (1849–1923). Wilson var ungdomskamrat med August Strindberg och en av sin tids mest produktive översättare. Han skapade svenska versioner av mer än 150 romaner.

Den här e-boken ingår i serien ”Klassiska deckare” som kommer att omfatta ett stort antal deckare och andra spännande historier.

SKU 9789176770368

Mer information:

Isbn 9789176770368
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 15 juli 2015
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Serie Klassiska deckare
Författare Arthur Conan Doyle
Co editor Mikael Jägerbrand
Översättning Tom Wilson