Sherlock Holmes: Äventyret med djäfvulsfotroten, E-bok

av Arthur Conan Doyle
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

När deckaren Sherlock Holmes arbetat så mycket att hans hälsa är i fara tvingas han ta ledigt.   
Men hans semesterlugn vid den vackra Cornwall-kusten varar inte länge.

En dag avbryts Sherlocks frukost av upprörda lokalbor eftersom ett mystiskt mord har inträffat. Fallet är så märkligt att det kallas ”Korniska fasan” eftersom mordoffret verkar ha skrämts till döds. De båda andra personerna som var närvarande går inte att intervjua eftersom de bokstavligen skrämts från vettet.

Det här blir ett av Sherlock Holmes märkligaste äventyr och han sätter både sitt och medarbetaren doktor Watsons liv i fara med ett farligt experiment.

Berättelsen ”Äventyret med djäfvulsfotroten” skrevs av författaren Arthur Conan Doyle och det var även en av hans egna favoriter.

Den här svenska versionen av texten publicerades år 1915 och översattes av Hanna Flygare (1843–1925).  Originaltexten publicerades på engelska för första gången år 1910 med titeln ”The Adventure of the Devil's Foot”.

Eftersom den här texten skrevs för mer än 100 år sedan så innehåller den namn på personer som inte längre är så bekanta för de flesta. Därför har vi kompletterat originaltexten med ett kapitel med mer information om viktiga personer samt gammaldags mått och ord.

SKU 9789176770955

Mer information:

Isbn 9789176770955
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 15 feb. 2016
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Serie Klassiska deckare
Författare Arthur Conan Doyle
Editor in chief Mikael Jägerbrand
Översättning Hanna Flygare