Sagt och gjort: Texter och tal från mitt prästliv, E-bok

av Margareta Brandby-Cöster
E-bok
Skickas direkt via e-post

På omslaget till denna bok finns en liten prästfigur som jag fick för många år sedan. Hon har stått på vår chiffonjé under alla år, på en spets som jag knypplat, har fått sina törnar och blivit litet kantstött men hon står där fortfarande. Så där har jag också stått under alla mina prästår och har som präst på uppdrag av Svenska kyrkan och 2 Tim 4:2 förkunnat ordet ”i tid och otid”, talat, undervisat, föreläst, skrivit inlägg och artiklar. Även jag har med åren blivit litet kantstött men fortsätter ändå. Nu samlar jag ihop en del artiklar, föredrag och tidningsinlägg som jag arbetat med, framför allt under 2000-talet. En del av texterna har varit publicerade tidigare, andra inte.

Flera texter behandlar frågan om synen på äktenskap för homosexuella. Andra berör frågor som den om den katolsk-lutherska deklarationen om rättfärdiggörelsen, frågan om teologin i ekologin, helvetet, psalmboken, dopet och annat som hör till den prästerliga vardagens uppgifter. Några korta inlägg i Värmlands Folkblad finns med. De utgår från dagsaktuella frågor.


Margareta Brandby-Cöster (f 1947)
prästvigdes för Karlstads stift 1970, är teol.dr. och fil. lic. Hon har doktorerat på lutherska drag i Selma Lagerlöfs författarskap och har för övrigt skrivit mycket om luthersk teologi och förkunnelse. Hon har översatt en rad danska teologer till svenska. Större delen av sitt liv har hon tjänstgjort som församlingspräst, framför allt i Karlstads stift men också på 70-talet som sjukhuspräst i Malmö och 1988-95 som kyrkoherde i Göteborgs Masthuggs församling.


SKU 9789175697604

Mer information:

Isbn 9789175697604
Förlag Books on Demand
Utgivningsdatum 4 maj 2015
Typ E-bok
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Margareta Brandby-Cöster