Röd Amazon

av Börje Lech
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
SKU 9789188533524

Beskrivning / Röd Amazon

En man vaknar i en främmande stad utan minne eller identitet. Mindre än ett år tidigare drar åttioåttaåriga Karin sina sista andetag på ett äldreboende i Avesta. Ejnar, hennes stillsamme och försynte son, får till sin förvåning ärva en röd Volvo Amazon med cabriolet.

Elna, den nya praktikanten på äldreboendet, utvecklar en stark vänskap med Beyan, en av de anställda på samma boende. Elna lever i en destruktiv relation med Peter där våldet eskalerar med Peters tilltagande svartsjuka. Beyan, som tycker livet är trist och meningslöst har sedan kriget i Syrien startade blivit allt mer upprörd över hur det kurdiska folket, framförallt kvinnorna, blir behandlade.

Ejnar börjar få märkliga, hotfulla telefonsamtal. När han dessutom förlorar sitt arbete och verkar döda en främmande man flyr han utom­lands i sin Amazon. När Beyans sambo är otrogen och lämnar henne bestämmer hon sig för att gå från ord till handling och ge sig iväg till striderna i mellanöstern. Elna vågar inte stanna kvar utan ger sig av efter Beyan. Snart korsars allas vägar. Både med varandra och sig själva. Inget visar sig vara vad det verkade vara. Röd Amazon är en spännande och originell berättelse om förändring och identitet, lojalitet och svek, krig och kärlek, förskingring och vänskap, och hur vi ibland måste ge oss iväg för att hitta hem.

Mer information:

Isbn 9789188533524
Förlag Bokförlaget Mormor
Utgivningsdatum 30 aug. 2019
Typ Bok
Format Danskt band
Upplaga 1
Språk Svenska
Original language se
Antal sidor 323
Författare Börje Lech
Formgivare Olsson, Håkan

Alternativa produkter