Resan med Beagle : En naturforskares vetenskapliga äventyr, E-bok

av Charles Darwin
E-bok
Skickas direkt via e-post

I slutet av år 1831 avseglar fartyget HMS Beagle från Plymouth i Storbritannien. Ett av resans syften är att utföra geologiska undersökningar av Sydamerikas kuster. Huvudansvaret för det uppdraget tilldelas en blott 22-årig naturalist från Shrewsbury vid namn Charles Darwin. Han är en noggrann observatör, intresserad av både djur- och växtliv, geologi och människans kultur. Han har än så länge ingen position som vetenskapsman utan är snarare en sökare på väg bort från sin bana som teolog.

Darwin studerar och fascineras av naturen i all dess prakt och ägnar allt samma uppmärksamhet: saltöknar i Argentina, spindlar i Brasiliens regnskogar, fåglar i Atlanten och förstås de stora landsköldpaddorna på Galapagosöarna. De rön han finner blir underlaget till hans banbrytande verk Om arternas uppkomst som skulle komma att skriva om den vetenskapliga världsbilden i grunden.

Resan med Beagle är ett unikt reportage över en av den moderna vetenskapens mest avgörande upptäcktsresor. Det är en berättelse om hur vetenskap går till i praktiken: genom noggranna observationer, oväntade möten och ett öppet sinnelag för världens rikedom.   

Vetenskapliga klassiker ges ut i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien. 

SKU 9789180203692

Mer information:

Isbn 9789180203692
Förlag Fri Tanke Förlag
Utgivningsdatum 28 jan. 2022
Typ E-bok
Format Epub
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Original language en
Författare Charles Darwin