Laddar ...
Snabbare, starkare, löpare

Snabbare, starkare, löpare

Svenska 1 - Helt Enkelt

Svenska 1 - Helt Enkelt

Rapsolja : med smak från svenska gårdar

Ordinarie pris 140,00 kr Reducerat pris 112,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789187283710
Förlag Votum & Gullers Förlag
Publiceringsdatum 23 okt. 2015
Media format Bok
Format Halvklotband
Upplaga 1
Språk Svenska
Längd 192 sidor
Författare Lotta Ekberg, Pernille Tofte
Designed by Bergmark, Victoria K.
Illustratör Bergmark, Victoria K.
Fotograf Tofte, Pernille
Alternativa produkter
av Lotta Ekberg , Pernille Tofte
Bok
Följ med ut i de svenska rapsmarkerna och titta in i de böljande raps¬fältens hemliga vrår. Du får veta det mesta om fröer, pålrötter och träffa en och annan rapsbagge. Du kan både se och läsa om hur raps odlas, förädlas och hur det går till att pressa olja.

1:a pris!
Vinnare i kategorin råvara när Måltidsakademin utsåg "Årets svenska måltidslitteratur 2016"


Boken Rapsolja med smak från svenska gårdar är den första boken i Sverige om kulturväxten raps och kallpressad rapsolja. Den tar dig med på en resa i gränslandet mellan skön fakta och konkret underhållning, kantad med vackra och viktiga bilder.

Vi guidar dig genom en oljeprovning och avslöjar några av rapsens bästa smakkompisar. För nu är det så att ingen kallpressad rapsolja är den andra smaklik. Du kan förnimma allt från blommiga och nötiga dofter till milda gräsiga och ljuvligt smaksatta smaker. Enkla recept och några oväntade tips finns också med. Och med tanke på det lilla som skrivits i ämnet hittills vi vet att du kommer att få fler än en aha-upplevelse.

Vi besöker tio av Sveriges småskaliga rapsbönder och mathantverkare, från tidig februari till tid för höstsådd. Vi besöker gården där allting började och gläntar på dörren till vad som egentligen hände i ladugården på Julita Gård tidigt 1990-tal.
Du får möta bonden som tar jaktlicens mellan amningarna, för att kunna försvara sina rapsåkrar mot vildsvin. Du får veta vems rapsolja som hamnade i råvarukorgen i tävlingen Årets kock och vem som menar att Rapsen är som räntan, den arbetar året om.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rapsolja : med smak från svenska gårdar