Rabarber

av Ingar Nilsson
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

I Rabarber finns allt man kan tänkas vilja veta om stjälken som växer och trivs i våra svenska trädgårdar. Boken innehåller en mängd recept, allt från friska drinkar till marmelad, saft och inläggningar. Här finns till exempel också den intressanta historien om rabarbern som medicinalväxt, samt odlingstips och råd för de vanligaste sorterna.

 

 

SKU 9789178435395

Beskrivning / Rabarber

" Sommarklassiker."
Gård & Torp

"Detta är en mycket informativ och inspirerande bok om vår mest anspråkslösa nyttoväxt, rabarbern."
BTJ

I Rabarber finns allt man kan tänkas vilja veta om stjälken som växer och trivs i våra svenska trädgårdar men egentligen kommer från helt andra breddgrader. För de flesta är den syrliga rabarbern nog mest känd som en uppskattad ingrediens i desserter av olika slag. Men rabarber kan användas till så mycket mer - till friska drinkar, glace till grillat, till marmelad, saft och inläggningar.

I Rabarber finns också den intressanta historien om rabarbern som medicinalväxt; under lång tid var den en begärlig handelsvara som tidvis betingade ett högre pris än opium. Än idag odlas rabarber i Kina för användning inom den kinesiska medicinen.

Utöver recepten och den fascinerande historien om hur rabarbern hamnade här innehåller boken även odlingstips och råd för de vanligaste sorterna.

Mer information:

Isbn 9789178435395
Förlag Bokförlaget Arena
Utgivningsdatum 1 mars 2021
Typ Bok
Format Flexband
Upplaga 2
Språk Svenska
Antal sidor 126
Författare Ingar Nilsson
Formgivare Lidström, Kristin
Photographs by Gawell, Charlotte