Premiären

av Marie Albertsson
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Sofie spelar teater på en folkhögskola. De ska spela pjäsen Romeo och Julia. Sofie ska spela Julia och Andreas ska spela Romeo. De ska vara kära, men bara på låtsas. Sofies riktiga pojkvän Mårten gillar det inte alls. Men kan man vara svartsjuk om kärleken är på låtsas?

SKU 9789189149557

Beskrivning / Premiären

/LÄTTLÄST/

Sofie har börjat på en teaterutbildning på en folkhögskola. Varje dag lär hon sig nya saker. Nya ord och övningar. De dansar, improviserar och läser manus. När Sofie kommer hem på kvällarna är hon alldeles trött. Men också glad.

Pjäsen de ska spela heter Romeo och Julia. Sofie ska få spela Julia och en som heter Andreas ska spela Romeo. I manus står det att de ska pussas och se kära ut. Men inte vill Sofie pussa Andreas! Hon är ju kär i Mårten. Och Mårten vill verkligen inte att Sofie ska bli kär i någon annan. Inte ens på låtsas.

Marie Albertsson debuterade som lättlästförfattare med Hitta hem 2022. I Premiären får vi på nytt möta Mårten och Sofie på gruppboendet Lunden, i en berättelse om svartsjuka och om det fina i att kunna låtsas. Bokens illustrationer är gjorda av Annika Carlsson.

Lättlästnivå: 2 - Lättare

Mer information:

Isbn 9789189149557
Förlag LL-förlaget
Utgivningsdatum 25 okt. 2023
Typ Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 56
Författare Marie Albertsson
Illustratör Carlsson, Annika