Pelle Svanslös skola. Sjukdomar, virus och att tvätta händerna. Somalisk version., E-bok

Pelle Svanslös skola. Sjukdomar, virus och att tvätta händerna. Somalisk version., E-bok

av Maria Frensborg, Gösta Knutsson
E-bok
Skickas direkt via e-post

En högaktuell bok som hjälper barn att förstå viktiga frågor om hälsa, sjukdomar och virus. På somaliska. Finns även på arabiska och svenska.

Hur blir man sjuk? Varför är det så viktigt att tvätta händerna? Och hur ska man göra för att hålla sig frisk och må bra?

Pelle Svanslös och hans vänner i Uppsala kan också bli sjuka. Kattungen Friskus och hans bror Frallan får feber båda två och måste stanna hemma från katternas förskola. Tur att de snart blir friska! På tydliga faktauppslag visas i text och bild vad virus och bakterier är och hur man gör för att undvika smitta: nysa och hosta i armvecket, tvätta händerna med Pelles tvätta händerna-sång, och hålla avståndet från den som är sjuk. Vi får också veta mer om hur det ser ut inne i kroppen, och tillsammans med Bill och Bull lära oss hur man blir pigg genom att sova gott, äta rätt och röra på sig.

I trygga Pelle Svanslös skola blir hälsa och sjukdomar lätta att förstå. Maria Frensborgs faktaspäckade sagor och Ingrid Flygares mysiga bilder har blivit faktagranskade så att alla barn får korrekt information på en nivå som passar.

SKU 9789175253312

Mer information:

Isbn 9789175253312
Förlag Fenix förlag
Utgivningsdatum 1 maj 2020
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Språk Somali
Längd 0
Författare Maria Frensborg, Gösta Knutsson
Illustratör Ingrid Flygare
Översättning Musa M. Isse