Ormen i mig, E-bok

av Anna Ehn
E-bok
Skickas direkt via e-post

Majken har lämnat ormen bakom sig. Sjukdomen. Den som har plågat henne så länge.

Nu är det nya Majken som gäller! Som pluggar till journalist. Som ska ta dykcert. Som träffar bästa vännen Edith och blir kär i Viktor - och kanske i Karl. Som lyser upp ett rum.

En Majken som är frisk, som håller sina rutiner och aldrig mer ska kräkas.

Men ormen ger sig inte utan kamp. Ibland sticker den fram sitt giftiga huvud och öppnar gapet. Och Majken sugs in, igen.
Kommer hon någonsin att bli fri?

Anna Ehn skildrar Majkens kamp för att bli slutgiltigt fri från ätstörningens mönster, och kliva ut i livet som frisk. Det är också en berättelse om vänskap och kärlek, och om skrivandets kraft. Och om friheten i att dyka djupt ner under vattnet.

Anna Ehn (född 1970) är författare och journalist. Hon debuterade 1995 med den kritikerrosade romanen Vårfrost om 12-åriga Klara som blir svårt anorektisk.

Sagt om Ormen i mig:

"Hur ska man skriva om ätstörning och den svåra vägen ur det så att det blir begripligt? Jo, precis just som Anna Ehn gör, i till synes aningslös dagboksform, rakt upp och ner, dag efter dag mellan hopp och förtvivlan."
UNT 1/8-2021

"Alla borde läsa denna bok, den visar en verklighet, naken och ärlig. Läs den för att lära sig något om sjukdomen, läs den för att lära dig något om dig själv eller läs den bara för att. Bara du läser den! "
@batzybooks

"En stark och gripande bok om ett oerhört viktigt ämne!"
@alskar_att_lasa

"Jag tycker att all skolpersonal på högstadieskolor och gymnasiet samt personal på ungdomsmottagningar bör tipsas om att läsa. Varje skolbibliotek på högstadiet och på gymnasienivå borde även ha en kopia. Kanske föräldrar eller stödgrupper för anhöriga till ungdomar och vuxna med ätstörningar har nytta av denna för en större insikt."
@laslustan

"Det är så välskrivet och trovärdigt. Jag blir så berörd och engagerad. Språket är så bra. Det är knivskarpt."
@sarasbokhyllor

"Jag (sträck-)läser med tårar i ögonen, hopp i bröstet, pyrande ilska, förtvivlan, medkänsla, empati. Det är en oerhört skickligt skriven bok."
@boksann

"Ormen i mig är läsning som drabbar mig så att det blir svårt att recensera boken. Jag känner så mycket med Majken, berättelsens huvudperson. Att boken är skriven i dagboksform gör också att tilltalet blir så personligt."
@1bok2katter3kopparte

"Jag tror aldrig jag läst en sådan ingående, intressant och trovärdig historia om ätstörningar innan."
@tankaromlitteratur

SKU 9789151982656

Mer information:

Isbn 9789151982656
Förlag Juniperus förlag
Utgivningsdatum 11 okt. 2021
Typ E-bok
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Anna Ehn