Laddar ...
Saga från ett skogsbryn. Återväxt

Saga från ett skogsbryn. Återväxt

Flykten från Europa

Flykten från Europa

Neo sapiens : anno 2073

214,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789178852840
Förlag Visto förlag
Publiceringsdatum 6 nov. 2020
Media format Bok
Format Danskt band
Språk Svenska
Serie Neo Sapiens
Längd 407 sidor
Författare Johan Leth
Alternativa produkter
av Johan Leth
Bok

När Linn Andersen bestämmer sig för att föda ett konventionellt barn blir hon motarbetad av systemet. Istället rekommenderas en Neo baby, ett certifierat embryo med biogenetiskt odlad hjärna. Linn blir misstänksam, börjar gräva och dras in i en händelsekedja som till sist tvingar in henne i en desperat kamp mot en empatilös fiende. En grupp artificiella intelligenser har bestämt sig för att låta evolutionen gå vidare och förpassa människosläktet in i historien.

Neo Sapiens utspelar sig år 2073 när vi lever sida vid sida med artificiella intelligenser. Det är första delen i en trilogi med ambitionen att måla bilden av framtiden och hur den kan komma att se ut under övergångsstadiet. Inspiration är utvecklingen inom AI och böcker som Life 3.0, Superintelligens och Homo Deus.


"Vad skulle hända om antalet artificiella intelligenser, ai, till slut blir så många att de blir en maktfaktor? Eller så smarta att de anser människan som ett hinder på vägen mot en bättre värld? Kan människan stoppa detta? Johan Leth har skrivit en tankeväckande och spännande första del i en romanserie som ställer dessa frågor på sin spets."
Briljant! tycker BTJ's lektör Clas Svahn som ger denna dystopiska spänningsroman högsta betyg. (BTJ-häfte nr 24 2020.)

Skriv din egen recension
Du recenserar:Neo sapiens : anno 2073