Nära dig

Nära dig

av Joanna Björkqvist
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

När Saga Allerlöv föder sitt första barn vill hon ringa sin mamma och berätta, men mamman är död sedan 15 år. På BB får hon dagböcker, som mamman skrev när Saga var liten. Genom att läsa en anteckning varje dag får hon sällskap av sin mamma under ett helt år. I dagboken röjs hemligheter och årets händelser gör att hon ifrågasätter allt hon tidigare trott på; sin släkt, sin sambo och sitt yrkesval.

SKU 9789197994705

Beskrivning / Nära dig

När Saga Allerlöv föder sitt första barn vill hon ringa till sin mamma och berätta den glada nyheten. Men det är omöjligt eftersom Solveig Allerlöv dog i en trafikolycka när Saga var tonåring.
På BB får hon oväntat tre böcker i present av sin moster. Det visar sig vara trettio år gamla dagböcker som Solveig skrivit under Sagas första år i livet. Genom anteckningarna återknyts kontakten och Saga får lära känna den jämnåriga Solveig, som hon har mycket gemensamt med.
Under ett år läser Saga en sida varje dag och får då sällskap av sin mamma under sitt första år i moderskapets nya värld. Det är en värld som består av en dotter som skriker på kvällarna, en besvärlig svärmor och ett obefintligt sexliv. Under ytan bubblar dessutom alltid ångesten över en annalkande katastrof.
I dagböckerna röjs hemligheter hon inte kunnat ana och årets händelser för att hon ifrågasätter allt hon tidigare trott på; sin släkt, sin sambo och sitt yrkesval.

Nära dig är Joanna Björkqvists debutroman och en feelgoodbok om dåtid och nutid, relationer och livet självt, men framför allt om en mammans kärlek som är så stark att den går igenom allt., Till och med döden.

Mer information:

Isbn 9789197994705
Förlag Ordvändan
Utgivningsdatum 28 nov. 2011
Typ Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Språk Svenska
Antal sidor 352
Författare Joanna Björkqvist