Laddar ...
Koralbok 1697-Den Svenska Psalmbok

Koralbok 1697-Den Svenska Psalmbok

Wilhelm Stenhammar

Wilhelm Stenhammar

Musik, medier, mångkultur : förändringar i svenska musiklandskap

271,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789178443222
Förlag Gidlunds förlag
Publiceringsdatum 1 jan. 2001
Media format Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie Publication - Issued by the Ro
Längd 465 sidor
Författare Dan Lundberg
Alternativa produkter
av Dan Lundberg
Bok

Aldrig tidigare har så mycket musik av olika slag funnits på så många platser samtidigt. Aldrig tidigare har så mycket tid ägnats åt musik. Musiken har en nyckelroll i samhällsförvandlingen. Musik, Medier, Mångkultur tar musiken till hjälp för att förstå och förklara hur social och kulturell mångfald uppstår och organiseras.

Förr sökte sig svensken till arbetskamrater, grannar och folk från samma landsända, idag till folk som gillar samma musik, samma fotbollslag eller pratar på samma sätt. Det uppstår allt fler grupperingar kring gemensamma kulturella värderingar. Det gäller för såväl pensionärsdansare som nynazister och hip-hopare. De som på 1950-talet blev dixiesnubbar gillar fortfarande tradjazz. Det märks på tandläkarnas personalfester.

Alla säger: Titta på oss! Vi är speciella och annorlunda! Men alla säger detta på samma sätt och på samma arenor. Och de säger det med musik. Med musiken som nyckelhål studerar Musik, Medier, Mångkultur hur olika typer av grupperingar i dagens samhälle fungerar: Hur uppstår de? Vad vill de? Hur gör de? Vad kommer de att göra i framtiden? Hur kommer det att påverka Sverige?

Med boken följer en CD-ROM, där bl.a. olika utvecklingslinjer för musiklandskapet kan prövas.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Musik, medier, mångkultur : förändringar i svenska musiklandskap