Mr. Brons död

Mr. Brons död

av Jan Ängmo
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

En Gotländsk kärlekssaga av ett ovanligare slag, för bra för att inte hamna i en roman. Två ungdomar Pia från Herrvik och Ola från Linköping har sina respektive liv utstakade och trygga. I nästa ögonblick sker något av ren slump. De kastas in i en otrygg agentvärld.

SKU 9789198384116

Beskrivning / Mr. Brons död

Ola arbetar på Saab Robot i Linköping. Han ingår i ett team tekniker som snart ska testskjuta en ny avancerad robot som uppfunnits av Saab och som förhoppningsvis ska förändra terrorbalansen i världen. Året är 1963 och nu har Ola fått inkallelse till mönstring. Han ska genomgå tio månaders utbildning på KA3 till soldat med rätt att döda fiender. Spioner från alla stormakter har fått vittring på Saabs superhemliga målsökare. Ola dras in i agentvärlden. På Gotland drar Ola sitt livs vinstlott då han redan två veckor efter inryckning i januari träffar Pia utanför Sundlings Café. Pia är fiskardotter från Herrvik.

Mer information:

Isbn 9789198384116
Förlag Kolostrum AB
Utgivningsdatum 29 juni 2017
Typ Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Språk Svenska
Författare Jan Ängmo
Formgivare Ranelid, Håkan
Photographs by Norlin, Jill Lilliebjörn
Reviews Mr. Brons död. Jan Ängmo, en av mina bästa jämnåriga vänner ger nu, sommaren 2017, ut sin andra roman. Han bor vid södra stranden av vår kommuns vackraste sjö. På andra sidan av sjön hade den nyligen bortgångne, något större författaren Torgny Lindgren hittat rätt och funnit bosättning och inspiration under många år. Jan Ängmo är nu pensionär, men jobbade tidigare som flygplanskonstruktör på SAAB, och det märks att han är väl insatt i ämnet. Jan Ängmo gjorde sin värnplikt vid KA3 i Fårösund, där också handlingen i boken till stor del tilldrar sig. Han har med denna bok tillverkat ett mästerstycke i konstruktion av robotar, spioneri, naturskildring och lite erotik. Romanen bygger annars på några verkliga händelser från 1960-talets Gotland med framtidens vetenskap i sikte. Boken präglas av en stark tro på försvaret av Sverige och av kärlek till Gotland. Jan Ängmo har räknar med boksläpp den 29 juni, och det kommer att ske på Almedalsbiblioteket i Visby klockan 18-19. Göran Djurstedt En enkel gren på en gotländsk släktgård.

Alternativa produkter