Mordet på kommendören : Första och andra boken

av Haruki Murakami
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
SKU 9789113132976

Beskrivning / Mordet på kommendören : Första och andra boken

Huvudpersonen är en trettiosexårig porträttmålare som bor i Tokyo. Efter att hans hustru plötsligt en dag låtit meddela att hon vill skiljas avbokar han allt och reser sin väg. Han hamnar i ett avskilt hus högt uppe på ett berg och bestämmer sig för att framöver måla landskap istället för porträtt.

På vinden i det märkliga huset påträffar han av en händelse en målning med titeln "Mordet på kommendören". Motivet tycks vara ett brutalt mord på 500-talet men anspelar samtidigt på Mozarts berömda opera Don Giovanni som skrevs först i slutet av 1700-talet. Inte långt därefter hör en gåtfull IT-miljardär av sig och vill beställa ett porträtt.

Haruki Murakamis nya roman i två delar, Mordet på kommendören, handlar om den gäckande konsten och flyende tiden. Platsen är lika mycket ett stilla japanskt landskap i nutid som förintelsen och Nanjingmassakern i Kina 1937. Boken är Murakamis mest ambitiösa roman sedan trilogin 1Q84 (2011) och vållade stor debatt i hemlandet för det sätt på vilket den grep sig an politiskt känsliga ämnen. Den andra och avslutande delen kommer på svenska i början av 2019.


Mer information:

Isbn 9789113132976
Förlag Norstedts
Utgivningsdatum 30 juni 2023
Typ Bok
Format Storpocket
Upplaga 1
Språk Svenska
Original language ja
Serie Mordet på kommendören
Antal sidor 863
Författare Haruki Murakami
Formgivare Acedo, Sara R.
Översättning Emond, Vibeke