Möjliga och omöjliga människor: Korta noveller, E-bok

av Margareta Björndahl
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

I ett tjugotal korta noveller får vi möta människor som annars bara skymtar förbi i vår vardag. Personer som vi inte vet namnet på. Korta möten, ögonblicksbilder, bagateller. Författaren tillåter sig att fantisera om de tankar och känslor som dessa människor skulle kunna tänka och skulle kunna känna.
Utgångspunkten är att historiska personer inte är olika oss. Insikten är att vi människor innerst inne, oberoende av vilken tid och miljö vi lever i, är lika. Vår tankevärld skiljer sig inte ifrån andras och så gör inte heller vårt känsloliv.
Margareta Björndahl återkommer i sitt författarskap till teologiska analyser. Hon har bland annat skrivit en roman och tre böcker om kyrkokonst.

Margareta Björndahl har ett förflutet inom skolvärlden och har doktorerat i pedagogik. Hon har skrivit en roman och en bok om sin läroverks- och universitetstid. I hennes tre böcker om kyrkokonst sammanställer hon bild och teologi. Hennes förhållande till bibliska gestalter är betraktande där mänskliga drag framträder genom perspektivförskjutning.

SKU 9789175697802

Mer information:

Isbn 9789175697802
Förlag Books on Demand
Utgivningsdatum 2 juni 2015
Typ E-bok
Format Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Författare Margareta Björndahl