Minibok: Skildring av Riseberga klosterruiner år 1874, E-bok

av August Strindberg
E-bok
Skickas direkt via e-post

I dag är Riseberga klosterruin ett välbesökt utflyktsmål och används för populära konserter.

I den här miniboken får du veta mer om hur klostret grundades och dess spännande historia. Under stora delar av medeltiden var klostrets byggnader i Närke en av landets viktigaste platser.   

Du får också läsa om de händelser som gjorde att platsen övergavs och hur man på ett systematiskt sätt förstörde byggnaderna och lämnade kvar några få ruiner.

Texten i den här e-boken publicerades ursprungligen år 1874 under signaturen ”-g.”. Det här var en av många pseudonymer som användes av den några år senare världsberömde svenske författaren August Strindberg (1849–1912). Han är i dag mest känd för böcker som ”Röda rummet” och ”Hemsöborna” men arbetade under många år som journalist åt olika tidningar och tidskrifter. Han skrev om Riseberga kloster i flera av sina verk, bland annat i hans historiebok ”Svenska folket” (1912).

Eftersom den här texten skrevs för mer än 100 år sedan så innehåller den namn på personer som inte längre är så bekanta för de flesta. Därför har vi kompletterat originaltexten med ett kapitel med mer information om viktiga personer samt gammaldags mått och ord.

SKU 9789176770580

Mer information:

Isbn 9789176770580
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 12 sep. 2015
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Författare August Strindberg
Co editor Mikael Jägerbrand