Minibok: Skildring av Öland 1882, E-bok

av Herman Hofberg
device-tablet E-bok
paper-airplane
Skickas direkt via e-post

I dag är Öland ett paradis för turisterna med sin vackra natur, dess otroliga stränder och det härliga klimatet.

I den här e-boken får du läsa en unik inblick i hur man såg på Öland på 1800-talet. Då var det kyrkor, slott och murar som imponerade på svenskarna.  Det här är härlig läsning för den som vill veta mer om Öland och hur man såg på ön förr i tiden.  

Den sprudlande sommarstaden Borgholm beskrivs här som ”trögvuxen” och ”oansenlig”.  Naturen på Alvaret lockar i dag tusentals turister men beskrivs som ”död, stel och förstenad”.  I stället hyllas fabriker, åkrar och stuterier.

En av sevärdheterna som beskrivs i e-boken är dock lika populär i dag som för 130 år sedan: Borgholms slottsruin.  Då var det kopp-lingen till medeltidens kungar som lockade. I dag är det konserter.

Författare till den här e-boken är den svenske fornforskaren Herman Hofberg [1823–1883]. Hofberg utbildade sig till läkare och arbetade som det ända till tills 1868 då han började arbeta på heltid med sitt stora intresse: forn-forskning.  

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

SKU 9789187363825

Mer information:

Isbn 9789187363825
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 7 mars 2015
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Författare Herman Hofberg
Co editor Mikael Jägerbrand