Minibok: Kanalbyggen på planeten Mars, E-bok

av Camille Flammarion
E-bok
Skickas direkt via e-post

Att se nya bilder från den ökenliknande ytan av Mars är i dag vardagsmat.

I den här e-boken kan du läsa hur man såg på den spännande planeten i slutet av 1800-talet. Du får läsa om teorier om planetens kanaler och  den avancerade civilisation som byggt dem.

Det är lätt för oss att göra narr av 1800-talets forskare som på allvar menade att planeten Mars var bebodd.  Men faktum är att det bara är några decennier sedan vi lyckades skicka de första rymdsonderna till planetens yta.

Den här e-boken innehåller en text av en av 1800-talets främsta astronomer, fransmannen Camille Flammarion.  Den publicerades i juli 1888 och innehåller de allra senaste forskningsrönen om planeten Mars.

Du får också läsa om de ”kanaler” man precis hade kartlagt på planetens yta – och Flammarions spännande teorier om den avancerade civilisation som byggt dem.  Han har till och med åsikter om hur höga löner kanalarbetarna på Mars har.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

SKU 9789176770528

Mer information:

Isbn 9789176770528
Förlag Virvelvind Förlag
Utgivningsdatum 13 aug. 2015
Typ E-bok
Format PDF med Adobe-kryptering
Epub med Adobe-kryptering
Språk Svenska
Författare Camille Flammarion
Co editor Mikael Jägerbrand