Mattan från Mascara

av Jenny Thunberg Bucquet
book-open Bok
paper-airplane
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Stockholmstjejen Sara och norrlänningen Peter lever till synes det perfekta familjelivet i innerstan. Efter en utbrändhet börjar Sara på allvar fantisera om något annat. Kanske vill hon leva lika fritt som väninnan Annika som har en ny kille varje söndagsmorgon. Under en inköpsresa av keramikkakel i Algeriet får hon en möjlighet att skapa en låtsasvärld för sig själv.

SKU 9789189812581

Beskrivning / Mattan från Mascara

Stockholmstjejen Sara och norrlänningen Peter lever till synes det perfekta familjelivet i innerstan. De har ett begränsat men stabilt umgänge. Efter en utbrändhet börjar Sara på allvar fantisera om något annat; varmare breddgrader och spännande möten. Kanske vill hon leva lika fritt som väninnan Annika som har en ny kille varje söndagsmorgon. Samtidigt vet Sara att tryggheten med Peter och barnen - och den goda ekonomin - är allt hon drömt om under den oroliga uppväxten. Under en inköpsresa av keramikkakel i Algeriet får hon ändå en möjlighet att skapa en låtsasvärld för sig själv.

Peters dröm om att bli hockeyproffs raserades i förtid, till hans fars förtret. Trots att Peter känner sig lyckad i sin karriär inom finansbranschen får han allt svårare att skjuta undan ungdomens trauman. När tillvaron rasar på ett ögonblick är han inte längre säker på något. Faysal känner sig kluven mellan två länder och kulturer. Jobbet på franska UD blir för personligt. Han letar efter den stora kärleken, man som kvinna, och tror sig äntligen ha funnit den. Ska han nu passa in i mallen som ritats av släkten i Nordafrika? Efter att den ena olyckan efter den andra drabbar honom verkar allt till slut vända. Parallellt ökar terrorattackerna i Europa. Synen på migration polariserar samhället, både i Sverige och Frankrike.

Mer information:

Isbn 9789189812581
Förlag Vibery Press
Utgivningsdatum 27 okt. 2023
Typ Bok
Format Häftad
Upplaga 1
Språk Svenska
Antal sidor 510
Författare Jenny Thunberg Bucquet