Människa

Människa

av Carl-Axel Axelsson
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

En man hittas till synes död i Stockholms skärgård. Mot alla odds kvicknar han till men saknar allt minne av sitt tidigare liv. - Olycka? Brott? Vem är han?
När svar söks på dessa frågor dyker ett annat frågekomplex upp: Vad är en människa? Kan man tala om "människovärdet" i bestämd form? Vad är ett människovärdigt liv? Finns en mening, en tanke med livet? Varifrån kommer den i så fall?

SKU 9789186728151

Beskrivning / Människa

En tidig septembermorgon ligger han ilandfluten på en holme i Stockholms skärgård. En människa, till synes livlös. Till allas häpnad kvicknar han till. Kan inte tala. När han efter en tid utvecklat språklig kontakt visar det sig att han saknar allt minne av sitt liv före den där septembermorgonen. Polisen misslyckas med identifiering. Ingen är saknad. Är det en olycka? Är det ett brott? Vem är han? Ska frågorna någonsin få svar?
I sökandet efter svar utvecklas ett helt annat frågekomplex? Vad är en människa? Finns det mer än en gradskillnad mellan djur och människa? Är det rimligt att tala om "människovärdet" i bestämd form?
Ur vad och hur blir människan till och den verklighet som är hennes? Är det slumpen som styr? Eller finns det bakom allt en skapares intelligenta design? Ger vetenskapen oss svaret? Vad trodde Ingemar Hedenius för 67 år sedan? Vad tror Christer Sturmark idag?
Vad tror bokens huvudperson, filosofiprofessorn Inge Hansson?

Mer information:

Isbn 9789186728151
Förlag Vocatus
Utgivningsdatum 7 nov. 2016
Typ Bok
Format Häftad
Upplaga 1
Språk Svenska
Antal sidor 126
Författare Carl-Axel Axelsson