Laddar ...
Flykten mot isvidderna

Flykten mot isvidderna

Sjörök

Sjörök

Lögnen på femte våningen

132,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789174431070
Förlag Massolit förlag
Publiceringsdatum 18 sep. 2013
Media format Bok
Format Inbunden
Upplaga 1
Åldersgrupp 12-15 år
Språk Svenska
Längd 173 sidor
Författare Do Van Ranst
Översättare Bonde, Rikard, Wikén Bonde, Ingrid
Alternativa produkter
av Do Van Ranst
Bok
Lögnen på femte våningen handlar om Jeff som bor i ett höghus i förorten tillsammans med sin mamma, hennes pojkvän och sin utvecklingsstörda storasyster Iene. Sin pappa har han aldrig träffat och hemma är det strängt förbjudet att prata om honom. Men Jeff har själv listat ut att pappan måste ha blivit knivskuren till döds. Varför skulle det annars finnas en ingrodd fläck på vardagsrumsmattan som ser ut som blod? Och det är naturligtvis mamman själv som är mördaren, det är Jeff övertygad om.
I samma hus bor Jeffs vän Süleyman som Jeff kan prata om allt med men konflikterna står tätt både inom familjen och med vännen. Vad är det egentligen Süleyman sysslar med? Hur ska Jeff kunna hindra mammas pojkvän från att skicka bort Iene till ett hem för utvecklingsstörda och är pappan verkligen död? Om författaren: Do Van Ranst har alltsedan debuten 1999 etablerat sig som en av Belgiens främsta barn- och ungdomsförfattare med en rad böcker bakom sig. Lögnen på femte våningen utsågs till bästa ungdomsbok i Belgien 2008 och Pappa säger att vi räddar liv vann honom det tyska ungdomslitteraturpriset 2007.

Lögnen på femte våningen är en burlesk, älskvärd och stillsamt humoristisk historia, filtrerad via en egensinnig, pubertal pojkes försök att komma till rätta med tillvaron.Bibliotekstjänst, Magnus Öhrn
Skriv din egen recension
Du recenserar:Lögnen på femte våningen