Laddar ...
Colores 9 Lärarhandledning Webb, andra upplagan

Colores 9 Lärarhandledning Webb, andra upplagan

Framåt A Lärarhandledning 2 Webb, andra upplagan

Framåt A Lärarhandledning 2 Webb, andra upplagan

Läspraktik Lärarhandledning Webb

409,00 kr
Skickas direkt via e-post
Isbn 9789127454439
Licenstid 12 månader
Förlag Natur & Kultur Digital
Publiceringsdatum 8 jan. 2021
Media format Onlineprodukt
Utbildningsnivå Vuxenutbildning
Språk Svenska
Författare Maria Janeklint, Mats Larsson
av Maria Janeklint , Mats Larsson
Kräver internetuppkoppling
Digitalt läromedel

I novellserien möter läsaren tre huvudpersoner som alla studerar på sfi men tycker att de kört fast i sina studier. De erbjuds praktik och på sina praktikplatser träffar de nya människor, ställs inför nya utmaningar och hittar var och en på sitt sätt sin roll på arbetsplatsen. Läsaren får en förståelse för hur det kan gå till på en arbetsplats genom de situationer som huvudpersonerna ställs inför. Läsaren får dessutom lära sig typiska yrkestermer, allt i ett skönlitterärt sammanhang.

Läspraktik vänder sig till studerande på sfi kurs B och C, främst studieväg 2, men serien passar även på kurser i yrkessvenska. Läsvana elever kan läsa novellerna på egen hand men de kan även läsas gemensamt. I lärarhandledningen finns ett omfattande arbetsmaterial för att arbeta vidare med bland annat läsförståelse och ordkunskap.

Tre huvudpersoner och tre branscher

Filiz är huvudperson i novellen Dagens rätt som utspelar sig på en restaurang. Hon är ensamstående med tre barn och drömmer om att starta eget. På sin praktikplats får hon både nya erfarenheter och en ny vän.

I Ny på Nejlikan heter huvudpersonen Jamil och han gör praktik på ett äldreboende där han lär känna Alfred. De får en speciell kontakt och det visar sig att nejlikor dyker upp på fler ställen än i namnet på äldreboendet.

Novellen Veckans vara utspelar sig i en matbutik där Sadia praktiserar. Hon drömmer om att få sitta i kassan men det visar sig vara svårare än hon hade trott. När hon kommer hem förväntas hon dessutom ta hand om matlagning och städning. Hur ska hon orka?

Lärarhandledning

Till novellerna finns en webbaserad lärarhandledning som innehåller bland annat bildstöd, ordlistor, läsförståelseuppgifter, diskussionsfrågor och korta skrivuppgifter. Licensen gäller för en lärare i 12 månader.

Kostnadsfritt extramaterial

Läspraktik fortsätter på webben! Till novellerna finns kostnadsfritt extramaterial i form av ljudfiler. Du når det här.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Läspraktik Lärarhandledning Webb