Köp- och leveransvillkor

OrderBekräftelse

En orderbekräftelse skickas utomatiskt till den e-postadress som angivits vid köpet. Vid eventuell kontakt med kundtjänst uppge ordernummer som finns på din orderbekräftelse.

Leveranstid

Leveranstiden framgår på varje artikel. Vid beställning av flera böcker så är det alltid den längsta leveranstiden som gäller. Skulle artikeln vara tillfälligt slut kan leveranstiden vara längre. I förekommande fall meddelar Ord & Bok detta.

Vi reserverar oss för slutförsäljning samt eventuella leveransförseningar. Av de titlar i vårt sortiment finns ett par tusen av dem i vårt egna lager. När det gäller övriga böcker får vi lagerinformation av våra grossister.

Frakt

Ord & Bok tar en fraktkostnad på 29 kr vid varje beställning. Vid leveranser till andra länder tar vi ut en avgift baserad på PostNords avgifter.

Frakt sker med PostNord på beställningar som väger upp till ett kilo. Väger beställningen mer än ett kilo sker frakten med Schenker, som privatperson får man hämta beställningen vid närmaste utlämningsställe. Det är därför viktigt att bevaka sin mail eller telefon dagarna efter beställningen då liggtiden hos utlämmningställena endast är 14 dagar.

Vid köp av digitala produkter som levereras via e-post tar Ord & Bok inte ut någon fraktavgift.

Outlösta paket

Om ett paket inte hämtas ut, eller om en försändelse kommer i retur på grund av att Ord & Bok fått en felaktig adress, tar vi ut 200 kr som kompensation för frakt och omkostnader. Vid retur från utlandet betalar kunden alla fraktkostnader för försändelsen samt 200 kr (SEK), som kompensation för hantering och omkostnader.

Betalsätt

Ord & Bok erbjuder i samarbete med SVEA BANK AB betalning via Swish, fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning och direktbetalning.

Villkor för tjänsten Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Bank AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Ordochbok.se överlåtna till Svea Bank AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Fakturavillkor.

Villkor för tjänsten Delbetala

Genom vårt samarbete med Svea Bank AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,55%.

Allmänna villkor

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Villkor för tjänsten Kort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online- betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Bank AB hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sättvalidera konsumenten vid köp på nätet.

Ångerrätt

Privatkund, och företagskunder där detta särskilt har avtalats, har rätt att ångra ett köp, utan att ange något skäl, inom 14 dagar (ångerfrist) från det datum varan mottagits. Om du som kund vill åberopa din ångerrätt ska du meddela oss detta inom ångerfristen. Du kan kontakta oss via [email protected] alternativt använda Konsumentverkets standardformulär som du hittar på http://www.konsumentverket.se.

Du ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

Vid utnyttjandet av ångerrätten står du för kostnaderna för återsändandet av varan och är ansvarig för varornas minskade värde till följd av annan hantering av varan än vad som är nödvändig för att fastställa varans egenskaper och form. Retur får inte sändas mot postförskott eller efterkrav.

Returnera gärna varorna tillsammans med fakturan alternativt en kopia av den för att underlätta och påskynda vår hantering av ärendet.

Du får själv stå för returfrakten. Ange returorsak "Ångerrätt". Varor får inte returneras som postförskott eller efterkrav.

Ångerrätt av digitala läromedel och digitala produkter

Digitala läromedel och digitala produkter så som onlineböcker, elevlicenser, elevwebbar, e-böcker, ljudböcker och liknande omfattas ej av ångerrätt pga dess beskaffenhet. Med beaktande av detta undantag i Distansavtalslagen samtycker kund till att ångerrätten inte omfattar digitala läromedel och digitala produkter eftersom de inte går att returnera till följd av sin karaktär.

Reklamationer

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta oss på[email protected]. Du får då information hur du ska skicka tillbaka boken på vår bekostnad.

Om du vill ha en ny bok skickar vi dig en ersättningsbok, förutsatt att boken finns tillgänglig.

Om du istället vill ha pengarna tillbaka eller om vi inte kan ersätta dig med en ny bok, gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta boken i retur. En återbetalning görs till dig inom 30 dagar. 

Tvist

Svensk rätt skall tillämpas på samtliga köp hos Ord & Bok. Eventuella tvister med Företagskund ska prövas av svensk allmän domstol. Eventuella tvister med Privatkund hänvisar Ord & Bok till Allmänna Reklamationsnämnden, vars rekommendationer Ord & Bok följer.

Ovanstående avtalsvillkor gäller från och med datum, 2023-11-23.

Karlsson E-handel AB
559029-1430