Vi använder cookies för att din upplevelse ska bli bättre. Genom att klicka på knappen 'Tillåt Cookies' godkänner du cookies. Du kan hantera cookies i din webbläsare... Läs mer.

Lagerstatus | finns i lager |
---|---|
Isbn | 9789127169210 |
Typ | Bok |
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Längd | 205 sidor |
Författare | Jonas Cramby |
Fotograf | Weibull, Lennart |
Publiceringsdatum | 18 sep. 2020 |
Skriv din egen recension
I Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals. Från den kummindoftande muslimska maten i norr till den kinesiska thaifusionen i Yunnan i söder. Sen har vi också all kinamat som uppstått utanför landets gränser. Som den poppiga, småknäppa taiwanesiska gatumaten eller
den amerikaniserade version man hittar i New Yorks alla chinatowns. Den kinesiska matkulturen är helt enkelt världens mest spridda och i Kinamat varje dag har matskribenten Jonas Cramby satt samman en mixtape med alla sina internationella kinesiska matfavoriter, ett slags Absolut kinakäk 1 om du vill.